Interviu. ”Fotbalul gălățean se poate salva cu un management bun”

Interviu. ”Fotbalul gălățean se poate salva cu un management bun”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Cel mai vechi club de copii și juniori la fotbal din Galați, Junior, aniversează 12 ani de existență. Fondatorul clubului, Marius Cosoreanu, deplânge situația actuală a fotbalului gălățean, însă își pune speranța într-un viitor mai bun, prin implementarea unui plan de management adecvat.

- Care e povestea clubului Junior? Cum a început totul?

- Clubul de fotbal Junior a luat ființă în anul 2008, cu gândul de a oferi o alternativă în acele timpuri pentru părinții care căutau anumite standarde pentru copiii lor. În timp, am reușit să ne dezvoltăm și să prindem încrederea necesară la nivelul comunității locale, în așa fel încât să ne putem desfășura activitatea, iată, și după 12 ani de la startul proiectului. Ar fi multe de zis, am derulat multe proiecte, multe campanii, au fost mulți copii care și-au petrecut timpul pe terenul de sport, nu în alte medii periculoase pentru ei, iar asta și datorită nouă.

- Cum evaluați situația actuală a fotbalului gălățean?

- Fotbalul gălățean traversează o perioadă destul de dificilă, iar asta pentru că nu are o echipă puternică la nivel de seniori. Firește, că primul gând ni se duce către Oțelul, brandul principal al orașului în materie de fotbal, atunci când ne raportăm la echipe de seniori. Din păcate, Oțelul, clubul ce a pornit la drum frumos cu inițiativele demne de toată lauda ale suporterilor, nu a reușit să facă pasul către performanță și a rămas de câțiva ani în Liga a III-a. Asta îi poate determina pe mulți juniori să își caute soluții la echipe din alte orașe, iar din asta are de pierdut comunitatea locală.

- Cum credeți că se poate îndrepta situația fotbalului gălățean la nivel de seniori?

- Consider că fotbalul gălățean poate fi salvat doar cu un management bun. Cu un plan de management, mai precis. Acesta trebuie să fie pe termen mediu și lung, pentru că s-a dovedit în ultimii ani că de pe azi pe mâine nu se poate face mare lucru, mai ales la fotbal. Am încredere în Cristi Munteanu (n.r. - actualul manager general de la Oțelul) că poate fi un sprijin real pentru fotbalul gălățean. El s-a alăturat de puțin timp Oțelului, însă cred ca are anvergura necesară să implementeze un plan de management potrivit pentru fotbalul zilelor noastre. Apropo de Oțelul, pot să mă declar mulțumit și de faptul că sunt juniori produși de către ACS Junior Galați care se regăsesc în planurile primei echipe, mulți dintre ei deja cu multe jocuri ca titulari. Mă refer la portarul Gabi Ursu, care a stârnit interes și altor cluburi importante din țară, plus Filip Dima, Alecu, Zărnescu și ceilalți.

-  În afară de Junior, ați avut o perioadă petrecută și la CSM Galați. De ce s-a oprit acea colaborare?

- Pot spune că sunt mai mult decât mândru de perioada în care am fost director la CSM Galați. Iar asta reiese și din rezultatele obținute în acea perioadă. Într-un timp foarte scurt, cu o mână de oameni alături, am reușit să punem bazele unei structuri sportive care a performat încă din primul an. Am reușit să câștigăm titluri naționale, să salvăm situația la multe discipline sportive îndrăgite de gălățeni și să sprijinim foarte mulți juniori care păreau pierduți. Cum spuneam, sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat în acea perioadă, dar prefer să nu mă uit în urmă, ci să privesc către viitor și către proiectele serioase din sport. În prezent colaborez cu Universitatea "Danubius" pentru realizarea unui program postuniversitar, organizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Nu mă grăbesc să revin oricum în mediul sportiv. Îmi doresc doar să fac parte din proiecte serioase, pe termen lung, cu obiective bine definite.

Citit 3261 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.