Finala de la Futsal, sub semnul întrebării

Finala de la Futsal, sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

United Galați încă așteaptă un răspuns din partea Federației Române de Fotbal cu privire la disputarea finalei pentru calificarea în cupele europene.

Suspendarea Ligii I de Futsal a prins-o pe United Galați pe primul loc în clasament, însă acest lucru pare să dea mai mult bătăi de cap oficialilor gălățeni, pentru că echipa se află în pregătire pentru  o dublă manșă pe care nu se știe când o va disputa. Federația Română de Fotbal a decis să nu acorde titlul de campioană pentru ediția 2019 – 2020, însă a stabilit ca reprezentanta țării noastre în preliminariile Ligii Campionilor la futsal să fie desemnată după o dublă manșă între gruparea gălățeană și Imperial WET Miercurea Ciuc (campioana ediției precedente, locul secund în momentul opririi campionatului).

Deși de la 1 Iunie cele două echipe au putut relua pregătirile, dar numai în condiții speciale, nu cu întregul lot deodată, nu se cunoaște niciun amănunt cu privire la data disputării barajului pentru calificarea în Liga Campionilor. Termenul limită către forul european pentru anunțarea echipei participante din partea Federației Române de Fotbal, organizatorul campionatului intern de futsal, este de 21 August. Principala problemă este dată de starea de alertă în care se află România până la 15 Iulie, iar până atunci nu se pot disputa competiții în spații închise și nici nu se pot efectua antrenamente într-un mod adecvat. Prelungirea așteptării periclitează, pe de altă parte, pregătirea pentru viitorul sezon. Acum, când toate celelalte echipe au vacanță, United și Imperial WET se pregătesc.

Cum numărul de cazuri de coronavirus este în creștere în România, în zilele noastre, există posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită chiar și după 15 Iulie, ceea ce ar însemna că finala de la futsal va fi anulată complet. În acest caz, United Galați ar fi cea îndreptățită să spere că va juca în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, drept urmare a clasării pe primul loc la momentul suspendării competiției.

Imperial WET, fără Savio la finală

Chiar și dacă se va ajunge până la urmă la un duel între cele două echipe, United are avantajul de a beneficia de absența unui jucător important de la Imperial WET. Comisia de Disciplină a Federației a decis suspendarea lui Savio Valadares pentru două partide, ca urmare a unui conflict pe care l-a avut cu antrenorul secund de la United, Alexandru Tănăsilă. Gălățeanul a primit, la rândul său, suspendare pentru o lună.

Altfel, Mimi Stoica, unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei, s-a declarat încrezător pentru disputarea dublei manșe cu Imperial WET."Toți suntem conștienți că avem o șansă uriașă de a termina primii în clasament acest sezon. Pentru noi, pentru United adică, ar fi extraordinar să învingem campioana Imperial WET. Ne dorim cu toții să intrăm în istoria sportului gălățean", a spus Stoica pentru site-ul oficial al clubului.

Citit 2070 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2020 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.