FOTBAL | Transfer oficializat. Oțelul l-a adus pe ”noul Cristi Munteanu”

FOTBAL | Transfer oficializat. Oțelul l-a adus pe ”noul Cristi Munteanu”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gruparea gălățeană a perfectat cel de-al treilea transfer al verii, prin aducerea portarului Bujoreanu, cel care poate călca pe urmele celui poreclit Babicu.

La începutul anilor 2000, favoritul tribunelor gălățene era un portar, Cristian Munteanu, zis și Babicu, actualmente manager general al SC Oțelul. Munteanu a ajuns atunci inclusiv în echipa națională a României datorită evoluțiilor sale foarte bune și chiar i-a determinat pe fanii gălățeni să facă un banner devenit celebru în toată țara cu Lobonț + Stelea = Babicu.

Revenit la Galați în postura de conducător de club, Babicu a adus acum un portar din Tulcea natală, care să îi calce pe urme în carieră. Este vorba despre Eugen Bujoreanu, în vârstă de 21 de ani, care ieri a semnat cu Oțelul pentru un sezon, cu opțiune de prelungire din partea clubului pentru încă unul.

Familie de goalkeeperi

Eugen Bujoreanu provine dintr-o familie de goalkeeperi. Tatăl său a fost portar la echipa din Isaccea, pe când aceasta evolua în a treia ligă, iar fratele său a apărat poarta celor de la Farul Constanța până când o accidentare l-a scos complet din circuit.

”M-am apucat de fotbal la vârsta de 13 ani, direct în poartă m-am băgat. Aveam chestia asta din familie. Am început la Delta Tulcea și acolo am făcut junioratul. Am plecat puțin în Anglia, unde am jucat la nivelul competițiilor de amatori, în zona Colchester, timp în care și lucram. Dar mi-am dat seama că trebuie să dau o șansă fotbalului, e ceea ce-mi place cel mai mult să fac”, a spus Bujoreanu.

Portarul venit de peste Dunăre îl are ca idol pe Cristi Munteanu, managerul clubului, iar din străinătate îi place cel mai mult de Courtois, de la Real Madrid. Cunoaște deja orașul Galați, iar cu antrenorul de portari Iulian Olteanu a lucrat și la Tulcea.

Concurență mare pe post

Oțelul se poate lăuda că s-a acoperit foarte bine deja la postul de portar pentru următorul sezon. Gabriel Ursu, tânăr crescut la Galați, care a debutat cu brio în sezonul trecut, plus Iulian Dinu, un portar cu experiență bogată la nivelul eșalonului al treilea, sunt cei care alcătuiesc lotul de portari alături de Eugen Bujoreanu.

”Am venit la Galați cu gândul să dau totul. Îmi place concurența, sunt deja doi portari buni la echipă, cu care mă înțeleg bine. Vă dați seama că îmi doresc să ajungem cât mai sus. Nimeni nu vrea ca Oțelul să rămână în Liga a III-a”, a spus Bujoreanu.

Altfel, Oțelul continuă pregătirile pe grupe, până la anunțarea unor noi măsuri din partea Direcției Naționale de Sănătate. Se așteaptă, de asemenea, un răspuns și cu privire la obligativitatea testelor pentru depistarea virusului Covid-19.

Citit 2228 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.