Se dorește înfiinţarea unei noi echipe de fotbal la Galați

Se dorește înfiinţarea unei noi echipe de fotbal la Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Universitatea "Danubius" își propune un proiect îndrăzneț, prin înscrierea în campionatul de fotbal universitar a unei echipe proprii.

De câțiva ani, se încearcă și în România să se pună accent pe competiții sportive la nivel universitar, după modelul american. Una dintre ele este cea de fotbal, acolo unde Federația Sportului Școlar și Universitar și Federația Română de Fotbal și-au unit forțele și au dezvoltat o competiție în acest sens, care s-a desfășurat deja timp de cinci ediții.
Nu mai puțin de 24 de universități din întreaga țară au luat parte până acum la Campionatul Universitar de Fotbal, iar noutatea este intenția Universității "Danubius" de a înscrie şi o echipă gălățeană în acest circuit sportiv.
Marius Cosoreanu, manager sportiv în cadrul Departamentului de Dezvoltare, s-a alăturat echipei Universității "Danubius" care lucrează la realizarea acestui proiect cât mai curând posibil. “Într-adevăr, este un proiect pe care l-am dezvoltat împreună cu rectorul Universității "Danubius", conf. univ. dr. Andy Pușcă, și la care lucrăm de ceva timp. Este binecunoscut faptul că sunt mulți practicanți de fotbal care se pierd ușor pe la vârstele de 16-17 ani, de multe ori ajung pe căi total greșite, iar crearea unei astfel de echipe i-ar putea motiva și i-ar putea ajuta să se integreze mai bine în societate, urmând cursuri universitare în paralel cu viața sportivă. Dincolo de practicarea sportului pe care ei îl îndrăgesc, le putem oferi și un mediu de dezvoltare profesională mult mai amplu, valabil pentru toată viața", a spus Marius Cosoreanu.

Avantaje suplimentare pentru participarea în Campionatul Universitar

Prin crearea unei astfel de echipe, tinerii gălățeni practicanți de fotbal care nu reușesc să ajungă la cel mai înalt nivel de timpuriu, ar putea avea astfel posibilitatea să nu abandoneze sportul, iar în același timp să urmeze cursurile unei facultăți. Mai mult, prin prisma faptului că unul dintre partenerii competiției este chiar Federația Română de Fotbal, există posibilitatea încheierii unor acorduri de colaborare reciproc avantajoase între cluburile universitare cu cele din ligile profesioniste, ca bază de selecție la grupele de juniori. Avantajele sunt conștientizate de către reprezentanții Universității "Danubius", care își doresc să înființeze o astfel de echipă cât mai curând. “Ne dorim să reușim cât mai curând posibil să implementăm acest proiect sportiv în cadrul Universității "Danubius", dar asta depinde și de modul cum este percepută ideea de către comunitatea danubiană, dar și de partenerii noștri strategici. Sunt convins că o asemenea inițiativă nu poate să atragă decât cuvinte de laudă, pentru că are un scop benefic pentru viitorul societății noastre", ne-a declarant conf. univ. dr. Andy Pușcă, rectorul Universității "Danubius".

Citit 5518 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 19:14

6 comentarii

 • postat de d.d.
  Marți, 28 Iulie 2020 00:48
  89.136.186.***
  Sa se faca dar din banii lor nu din banii nostrii care trebuie sa mearga la asfaltari gropi, aparatura medicale, pregatirea medicilor, invatamant, irigatii, parcari si multe altele. E ca si cu religia. Vrei religie..fa-o pe banii tai si a celor care cred in ea.
  0
  1
  Raportează
 • postat de CSU Galati
  Sâmbătă, 25 Iulie 2020 09:25
  84.117.41.***
  Voi n-ati putut tine echipa in liga a 3 -a
  si iar va hazardati in promisiuni.
  Rusine!
  1
  8
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 25 Iulie 2020 03:49
  89.136.0.***
  Toate asociatiile sportive din Galati (inscrise la banii Primariei), sunt capuse de supt. Performanta fac acele cluburi private care cer rezultate pe masura salariului, redeventei, uneori solicitand sponsorizari/bani de la sportivi sau parintii acestora. Ceilalti doar sug bani fara rezultate.
  0
  5
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 24 Iulie 2020 16:22
  92.86.16.***
  Rectorul ales Georgescu tocmai a desfiintat echipa Universitatea Dunarea de Jos.
  S-o inspirat din universitatile americane unde a pierdut cateva zeci de luni in documentare?
  5
  9
  Raportează
 • postat de Radler
  Vineri, 24 Iulie 2020 12:51
  194.105.20.***
  Incet ....incet ..trebuie sa se revina la vechiul sistem pe care Romania l-a avut ...si pe care s-au facut performantele la nivel mondial / olimpic - in multe ramuri sportive - de echipa - fotbal / hanbal / volei / hochei / polo / si cat si cele non-echipa .
  Centrele de invatamant - sunt principalele resurse umane pentru sport .......inainte toate scolile si universitatile aveau echipe - erau campionate scolare pe municipii / judete / regiuni ....din care cluburile sportive culegeau sportivi pentru marea performanta ...
  Sistemul din SUA este foarte simplu si foarte dezvoltat .....se vede si in multe filme americane /seriale ....... dar noi ne trezim ca deobicei foarte tarziu ....nu copiem ce trebuie de la alti si distrugem ce avem deja.........
  5
  9
  Raportează
 • postat de Paul_7
  Vineri, 24 Iulie 2020 11:15
  109.99.0.***
  Felicitari si mult succes!
  13
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.