Atacant, extremă urgenţă!

Atacant, extremă urgenţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ineficienţa vârfurilor de careu din lotul lui Dorinel Munteanu obligă conducerea clubului gălăţean să caute, pentru la vară, noi soluţii * Operaţiunea se justifică şi pentru că Mircea Axente, împrumutat de la FC Timişoara, s-ar putea reîntoarce pe Bega la finalul campionatului *

Atacanţii centrali ai Oţelului din ultimii ani

* Sezonul 2006-2007:

Daniel Stan, Emil Jula, Tadas Labukas, Alexandru Bălţoi, Daniel Bănaru, Robert Elek;

* Sezonul 2007-2008:

Emil Jula, Daniel Stan, Tadas Labukas, Pavel Beganski;

* Sezonul 2008-2009:

Marian Tănasă, Stevo Nikolici, Marius Pena, Robert Elek;

* Sezonul 2009-2010:

Marius Pena, Mircea Axente, Stevo Nikolici.

La doi ani după Jula

În luna mai se vor împlini doi ani de zile de când atacantul Gabriel Emil Jula a lăsat Galaţiul pentru fotbalul din Germania, veritabilul om de gol devenind în scurt timp preferatul fanilor la Energie Cottbus.

Tot peste câteva zile se vor face şi patru luni de când Oţelul n-a mai marcat un gol cu piesa cea mai avansată de pe teren: atacantul central sau, cum i se mai spune, atacantul de careu.

În sarcina vârfului nu intră numai golul, ci şi lupta cu fundaşii centrali, crearea de spaţii pentru mijlocaşi, însă chibiţul din tribune apreciază mai mult o minge împinsă în plasă de la doi metri decât favorizarea unui culoar pe care echipa să pună în pericol buturile adverse.  

Mijlocaşi laterali, mijlocaşi centrali…

„Important este să marcăm, chiar dacă o facem cu mijlocaşii sau cu fundaşii”, comentează antrenorul Dorinel Munteanu, însă este evident faptul că norma scăzută a jucătorilor din avanposturi cântăreşte destul de greu în economia scorului final.

Ultimul joc în care un atacant împins al Oţelului a înscris a avut loc pe 1 decembrie 2009. Atunci, la duelul cu Astra Ploieşti, a punctat Marius Pena, iar roş-alb-albaştrii s-au impus cu 3-2.

Au urmat şapte jocuri în care formaţia lui Dorinel a înscris maxim un gol per 90 de minute: la Vaslui a băgat mingea în aţe un fundaş central (Sârghi), cu Craiova şi Internaţional a înscris un mijlocaş lateral (Ilie, respectiv, Ochiroşii), iar împotriva lui Ceahlăul şi CFR Cluj a făcut-o un mijlocaş central (Giurgiu, respectiv, Neagu). 

„E devreme să discutăm”

După deplasările de la Steaua şi Urziceni, unde Galaţiul n-a clintit tabela de marcaj, au venit golurile cu Dinamo, însă unul s-a născut în urma unei lovituri de la 11 metri (a transformat Antal, mijlocaş lateral).

Celălalt a fost reuşit de un mijlocaş ofensiv cu rol de al doilea vârf - Gabi Paraschiv.

„Suntem în căutarea unui atacant, dar este prea devreme să vorbim despre acest lucru. Mai sunt destule etape de disputat şi ne dorim ca vârfurile pe care le avem acum în vestiar să marcheze cât mai multe goluri”, susţine directorul general al Oţelului, Marius Stan, care ştie că la vară l-ar putea pierde pe Axente, împrumutat de la FC Timişoara.

Explicaţie foto: Marius Pena (cu spatele) a marcat ultimul său gol pe 1 decembrie 2009

Citit 1156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.