Sportivii gălăţeni, evoluţii splendide la ”Naţionalele” de NAVOMODELISM de la Arad

Sportivii gălăţeni, evoluţii splendide la ”Naţionalele” de NAVOMODELISM de la Arad
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Într-o organizare foarte bună, pista nautică a lacului din vecinătatea Aradului a găzduit întrecerile Campionatului Naţional de navomodele-viteză. Timp de patru zile, s-au întrecut cei mai buni 40 de "vitezişti" din ţară, reprezentând cluburi din Bucureşti, Constanţa, Medgidia, Craiova, Arad şi, bineînţeles, Galaţi.

În această companie, Clubul Universitatea Galaţi a avut doi reprezentanţi, care s-au comportat excelent. Cei doi sunt Maestrul Sportului Sorin Mavru şi Miguel Tucă, ambii aflaţi printre protagoniştii concursului, care a cuprins şase probe. Acestea sunt: Mini Mono, Mono 1, Mono 2, respectiv, Mini Hydro, Hydro 1 şi Hydro 2. Cei doi gălăţeni şi-au "mânuit" foarte bine modelele, cucerind nu mai puţin de nouă medalii: patru de aur, patru de argint şi una de bronz.

Iată realizatorii celor nouă prezenţe pe podiumul de premiere. Sorin Mavru s-a clasat de două ori pe primul loc - deci a devenit dublu campion naţional - la clasele Mini Hydro şi Hydro 1, a cucerit două medalii de argint - la clasele Mini Mono şi Mono 1 şi a obţinut un bronz - la Hydro 2. Celelalte două medalii i-au revenit lui Miguel Tucă - locul întâi şi campion la Mono 2 şi medalia de argint la Hydro 1.

S-a întocmit şi un clasament al realizărilor pe cluburi, unde CSU Galaţi s-a situat pe primul loc la clasa Hydro şi pe locul 2 la clasa Mono, pentru care sportivii au fost recompensaţi cu încă două medalii - aur şi argint. Reamintim că Mavru a fost prezent şi la concursul desfăşurat cu două săptămâni în urmă, în cadrul aceleiaşi competiţii, când a cucerit trei medalii de argint, ce i-au adus clubului gălăţean şi o clasare pe locul al doilea, la general - clasa FSR.

"A fost un concurs interesant, cu întreceri foarte disputate, cărora le-am făcut faţă cu brio. Dovadă sunt medaliile cucerite cu acest prilej. Pentru noi, navomodeliştii, urmează o scurtă pauză competiţională, pentru că peste trei săptămâni sunt programate întrecerile Campionatului Naţional de veliere radiocomandate, unde ne propubnem, de asemenea, noi medalii. Concursul va avea loc pe Lacul Cătuşa, în perioada 10-12 septembrie, a ţinut să menţioneze Sorin Mavru.

Subliniind încă o dată splendidul succes dobândit de concitadinii noştri, se cuvine să spunem câteva vorbe despre condiţiile de concurs oferite de organizatori. Pista nautică a respectivului lac - aflat în localitatea arădeană Socodor - ce s-a construit din fonduri europene, s-a aflat la al doilea concurs naţional. Lucrările de amenajare au fost finalizate în acest an şi oferă condiţii excelente pentru desfăşurareai unor concursuri şi competiţii interne, dar şi internaţionale.

Citit 1334 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2020 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.