Patricia Ţig, la primul titlu WTA din carieră

Patricia Ţig, la primul titlu WTA din carieră
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pentru familie, pentru Galaţi, pentru România. TENISCea mai bună jucătoare de tenis din Galaţi s-a impus în cadrul turneului WTA de la Istanbul, după o finală dramatică, entuziasmantă, în faţa canadiencei Eugenie Bouchard.

România a reuşit din nou să ia faţa tenisului mondial printr-o performanţă deosebită. De această dată, Patricia Maria Ţig, jucătoare crescută la Galaţi, a reuşit să se impună în cadrul turneului de zgură de la Istanbul, după ce a trecut pe rând, fără să piardă niciun set, de Danilovici (Serbia), Doi (Japonia), Peterson (Suedia) şi Martincova (Cehia). În finală, în faţa unei jucătoare titrate, care încearcă să revină puternic în circuit, Patricia Ţig avea de luptat şi cu un obstacol psihologic, după ce mai jucase în carieră, fără succes, două finale WTA. De această dată, Ţig a trecut peste presiunea câştigării primului titlu, deşi a avut multe momente de cumpănă în ultimul act. Bouchard a câştigat primul set la 2, iar apoi Patricia a reuşit să îşi facă jocul şi să câştige la 1 setul secund.

Decisivul a durat cel mai mult

S-a jucat setul decisiv, într-o atmosferă tensionantă, presărată cu momente dramatice. Patricia a condus cu 3-0 şi a fost la doi paşi de 5-1, cu două mingi ratate. Scorul a devenit 5-4, moment în care au fost irosite alte trei mingi de meci, iar Eugenie a dus tabela la 5-5. Gălăţeanca a făcut 6-5, dar, din păcate, nu a reuşit să finalizeze, iar partida a ajuns la tie-break. Patricia a găsit în cele din urmă forţa lăuntrică să depăşească momentele grele şi a reuşit să-şi impună jocul în faţa adversarei, iar la a opta minge de meci a partidei s-a impus la 4 în tiebreak, după o serie de puncte judecate exemplar. Scorul final demonstrează atmosfera incredibilă în care s-au desfăşurat „ostilităţile” în turneul WTA, desfăşurat timp de o săptămână în oraşul de pe malurile Bosforului.

Graţie acestei excelente performanţe, Patricia Ţig (26 de ani) a săltat 30 de locuri în clasamentul WTA, de pe 88 pe 58, cea mai bună clasare a carierei.

Moment emoţionant la decernarea trofeului

La decernarea trofeului, a avut loc un moment emoţionant, atunci când Patricia a dedicat familiei sale primul mare turneu câştigat. Le-a mulţumit soţului şi fiicei, cu greu stăpânindu-se să nu plângă. Răzvan Sabău, soţul şi antrenorul Patriciei, o admira pe Patricia, în braţe cu fiica lor, Sofia.

„O felicit pe Eugenie, a fost o luptă dură, am jucat atât de bine amândouă! Mulţumesc soţului şi antrenorului meu, Răzvan Sabău, sper să-mi stăpânesc emoţiile! A fost alături de mine indiferent de situaţie. Mulţumesc organizatorilor care ne-au făcut să ne simţim ca acasă, mă bucur mult, sper să mă întorc anul viitor”, a spus Patricia Ţig, la festivitatea de premiere.

Acasă au aşteptat-o gălăţeni fericiţi

Imediat după meci, am abordat câteva personalităţi gălăţene implicate în ascensiunea acestei talentate tenismene. Iată ce ne-au spus prima sa antrenoare, respectiv, cel mai longeviv antrenor al Patriciei Ţig.

  • Săndiţa Brandabur, antrenor Clubul Dunărea: „Cu mult timp în urmă, i-am prevăzut un viitor strălucit în sportul alb. Are calităţile şi bagajul tehnic ale unui mare sportiv: conştiinciozitate, ambiţie şi determinare. Poate ajunge între primele 20 de jucătoare ale tenisului mondial! Pentru performanţa de la Istanbul merită toate felicitările gălăţenilor, pe care i-a făcut fericiţi.”
  • Marian Dinulescu (Clubul Arcada), antrenor al Patriciei pentru o perioadă de opt ani: „Este o fată muncitoare, ambiţioasă, perseverentă. De-a lungul timpului, a obţinut multe rezultate bune pe zgură, dar acesta este extraordinar. Primul ei succes a fost, la doar 14 ani, titlul naţional la copii, după care au urmat alte şi alte performanţe. Dar să câştigi un turneu cu Bouchard (fost număr 5 mondial), în finală, nu-i la îndemâna oricui. Pentru isprava ei merită toate felicitările şi gândurile de bine şi îi doresc mult succes. La 26 de ani, are tot timpul în faţă!”
Citit 1611 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.