Victorii pentru Oțelul și Sporting Liești, în Liga a III-a. Lupta pentru promovare continuă

Victorii pentru Oțelul și Sporting Liești, în Liga a III-a. Lupta pentru promovare continuă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Toate favoritele din seria echipelor gălățene au reușit să își câștige meciurile în runda a V-a a Ligii a III-a.

Cea de-a cincea etapă a Ligii a III-a n-a mai produs nicio surpriză în Seria a II-a. Cele patru echipe care se luptă pentru primele locuri au reușit să își câștige meciurile. Oțelul a câștigat, scor 3-2, la CS Făurei, Sporting Liești s-a impus cu 2-1 la Avântul Valea Mărului, CSM Focșani a trecut la scor de Sportul Chiscani, 6-0, iar Dacia Unirea Brăila a luat toate punctele din deplasarea de la CSM Bacău, 3-0.

Fără Alin Nica, unul dintre jucătorii decisivi ai Oțelului din startul de sezon, care a fost accidentat și a fost lăsat acasă, misiunea echipei lui Petre Grigoraș părea destul de dificilă pe un teren cu iarba crescută de parcă era destinat pentru păscut animale, nu pentru fotbal. Totuși, formația gălățeană a reușit să aibă controlul pe toată durata partidei, iar primul gol a venit firesc, prin reușita lui Răducan, care a urmărit foarte bine o fază periculoasă a lui Iani. După pauză, tot Oțelul a fost echipa mai periculoasă și a concretizat pe tabelă prin Sîrghi, care a reluat cu capul o centrare a lui Ghiocel, după un atac prelungit, ca urmare a unui corner. Cei de la Făurei au marcat după o eroare de marcaj la o fază fixă, Matei a făcut 3-1, după o centrare perfectă de la Stoian, iar scorul final a fost stabilit după un șut de la mare distanță.

Echipa folosită de Petre Grigoraș: Ursu - Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Popescu - Neagu, Iani - Gavrilă, Matei, Răducan - Cârjan. Au mai intrat: Dobre, Stoian, Stancu, Cireș, Țicămucă.

Oțelul a acumulat 10 puncte în clasament, după cinci etape, și va primi, în etapa următoare, vizita celor de la CSM Bacău.

La Valea Mărului a învins tradiţia

În meciul de la Valea Mărului, gazdele de la Avântul aveau mare nevoie de puncte, "atât pentru clasament, cât şi pentru moralul jucătorilor", după cum afirmase antrenorul Gheorghiţă Popa. Situaţia din teren, însă, nu a ţinut cont de acest lucru şi echipa mai experimentată, Sporting Lieşti, s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1). Tabela a suferit prima modificare foarte repede, în min. 3, oaspeţii punctând prin Grigoraş, care a transformat un penalti, contestat de vălmăreni. A urmat o dominare insistentă a lieştenilor, care au avut două bare în aceeaşi fază (Al. Stan şi Munchiu), plus alte oportunităţi, prin Dănăilă, Stan, Bârlădeanu, unele situaţii fiind de singur cu portarul Olaru - considerat jucătorul meciului. Cu toate acestea, în min. 35, s-a produs egalitatea; o acţiune inspirată a condus la finalizarea lui Murgoci. În ciuda ocaziilor de ambele părţi (de la gazde, juniorul Afteni - ratare cu poarta goală, a trimis în bară, plus cele ale lui Antofe, Murgoci sau O. Moise), scorul a rămas 1-1 până spre final, când Bârlădeanu (min. 86) a înscris golul de trei puncte, în urma unui contraatac. Cu succesul de sâmbătă, Sporting acumulează 10 puncte şi se află pe podiumul clasamentului Seriei a II-a.

Iată cele două distribuţii: Avântul: Olaru - Iancu, Puşcaşu, Afteni, Hilohi - Chiriac, Drăgan, Murgoci, Antofe - Adamache, S. Moise. Au mai intrat: O. Moise, Palade şi Iacob. Sporting: Vădeanu - Iancu, Voicu, Gâţă, Năstase - Munchiu, Mihu - Zărnescu, Stan, Dănăilă - Grigoraş. Au mai jucat: Bârlădeanu, Lupu, Moldoveanu şi Milea.

Etapa a VI-a programează un derbi al fruntaşelor, Sporting Lieşti - Dacia Unirea Brăila, în timp ce Avântul va juca, tot pe teren propriu, cu Viitorul Ianca.

Citit 3619 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2020 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.