Oțelul și Sporting Liești s-au încurcat înaintea meciului direct. Lupta pentru promovare continuă

Oțelul și Sporting Liești s-au încurcat înaintea meciului direct. Lupta pentru promovare continuă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Etapa a șaptea nu le-a priit echipelor gălățene aflate în lupta la vârf, dar s-a remarcat Avântul Valea Mărului, cu un succes pe terenul celor de la CSM Focșani


Două formații gălățene, Oțelul și Sporting Liești, împărțeau locurile de baraj în seria a doua din Liga a III-a, însă ambele au pierdut în runda a șaptea.

Oțelul a început meciul orgoliilor cu Dacia Unirea Brăila de pe primul loc și cu gol marcat la prima fază periculoasă de poartă, după un penalti executat de Cosmin Stoian (min. 2). Alin Nica fusese cel care a scos lovitura de pedeapsă, iar apoi Oțelul a controlat partida și a avut mai multe oportunități de a se desprinde pe tabela de marcaj. În partea a doua, Dacia Unirea Brăila a riscat mai mult și a reușit să întoarcă partida în favoarea sa și s-a făcut 3-1, pentru ca Matei, tot din penalti, să înscrie golul pentru stabilirea scorului final: 3-2 pentru Brăila. În urma acestui joc, Oțelul a pierdut postura de lider chiar în dauna brăilenilor, însă rămâne pe poziţie de baraj, locul secund, cu 13 puncte, la egalitate cu Sporting Liești, cu două lungimi mai puțin față de Dacia  Unirea.

Antrenorul Petre Grigoraș a folosit următoarea formulă de joc: Ursu - Stoian, Sîrghi, Ghiocel, Popescu - Neagu, Iani, Cireș - Răducan, Cârjan, Nica. Au mai intrat: Păun, Farcaș, Sevastian, Gavrilă și Matei.

De remarcat faptul că fundașul Cristian Sîrghi a ieșit accidentat, după un duel la faza golului egalizator al celor de la Dacia Unirea Brăila, și ar putea lipsi în meciul din etapa viitoare pe care Oțelul îl va disputa în deplasare cu Sporting Liești.

Vălmărenii, la "fruct oprit"

Marea surpriză a etapei și a începutului de campionat au produs-o jucătorii echipei Avântul Valea Mărului. În deplasarea de la Focșani, acolo unde se câștigă foarte greu, elevii lui Gheorghiță Popa au detonat bomba, învingând o fruntașă a seriei chiar în fieful propriu. Scorul a fost 1-0, iar reușită i-a aparținut lui Constantin Spânache, golgheterul campionatului județean. Jucătorul "logodit" cu golurile de când se știe a executat imparabil o lovitură liberă de la 17-18 metri, balonul poposind, la semiînălțime, lângă bară. Este primul succes al vălmărenilor care speră să evadeze din subsolul clasamentului.

"Ocazii au fost de ambele părți, dar noi ne-am apărat foarte bine în zona ultimilor 30 de metri. În plus, am avut parte și de un arbitraj foarte bun al unei brigăzi din Iași", ne-a spus tehnicianul vălmărenilor.

11-le aliniat: Olaru - G. Popa, O. Moise, Antofe, Hilohi - Partenie, Năpârlică (a debutat în acest meci), Ignat, Afteni - S. Moise, Spânache. Au mai jucat: G. Iacob, Blănaru și Țâmpău.

Meciul etapei viitoare va fi pe teren propriu cu CS Făurei.

Lieștiului nu-i priește… înălțimea

Ajunși pe podiumul clasamentului, jucătorii de la Sporting Liești au cedat, destul de clar, la Viitorul Ianca, la scorul de 2-4 (1-1). Se pare că înălțimea clasamentului nu le priește, făcându-și loc lipsa de determinare și de curaj. A fost 1-1 la pauză, apoi 2-2 în minutul 60, după care s-a mers la vale. Golurile oaspeților au fost marcate de Grigoraș și Al. Stan, iar ocaziile create nu au putut fi convertite în goluri de Dănăilă, Grigoraș și Munchiu.

Echipa de start a arătat astfel: Vădeanu - Hodorogea, Gâță, Voicu, Năstase - Munchiu, Lupu - Zărnescu, Stan, Dănăilă - Grigoraș. Au mai intrat: Mihu, Iancu, Moldoveanu, Bârlădeanu și Milea.

Citit 2461 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2020 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.