CSU Belor, victorie prin forfait. Turneul de VOLEI de la Galaţi, afectat de coronavirus

CSU Belor, victorie prin forfait. Turneul de VOLEI de la Galaţi, afectat de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia CSM Lugoj trebuia să facă deplasarea în oraşul nostru pentru a disputa două partide de campionat, cu CSU Belor şi CSM Târgovişte, dar a fost depistat un focar de infecţie cu coronavirus la nivelul lotului. Campionii de la CSM Arcada, în schimb, s-au deplasat la Zalău, unde sunt programate trei jocuri, în primul turneu al campionatului masculin.

Campionatul de volei feminin a început la sfârşitul săptămânii trecute, iar în acest weekend, la Galaţi, la Sala Sporturilor "Dunărea", ar fi trebuit să aibă loc un turneu între trei echipe: CSU Belor Galaţi, CSM Târgovişte şi CSM Lugoj. Ar fi trebuit să se joace în sistem fiecare cu fiecare, numai că echipa din Lugoj, unul dintre adversarii direcţi ai gălăţencelor pentru un loc în top 6, nu a putut îndeplini regulamentul de a avea cel puţin şase jucătoare valide pentru a lua parte la competiţie. Astfel, CSU Belor şi CSM Târgovişte vor câştiga la masa verde, cu 3-0, meciurile cu CSM Lugoj. Conform protocolului în vigoare, dacă o echipă are mai multe cazuri de coronavirus şi nu poate să participe la competiţie cu minimum şase jucătoare pe foaia de joc, atunci pierde meciurile programate cu 0-3.

În condiţiile date, se va disputa o singură partidă, CSU Belor - CSM Târgovişte, astăzi, de la 18:30, la Sala Sporturilor "Dunărea". Echipa din Târgovişte porneşte ca favorită, fiind una dintre echipele de top ale României.

Meciul va fi condus de arbitrul Cristian Cristea (Bucureşti), secondat de ieşeanul Rareş Puni.

Jocul va fi transmis live video pe pagina oficială de Facebook a CSU Belor Galaţi.

CSM Arcada, două meciuri dificile la Zalău

Formaţia masculină gălăţeană a ajuns miercuri seară în oraşul de reşedinţă al judeţului Sălaj. În aceeaşi seară a efectuat un antrenament, iar ieri-dimineaţă, o a doua şedinţă de pregătire. A făcut deplasarea un lot de 12 jucători, doi dintre ei, Liviu Cristudor şi americanul Michael Keegan, rămânând acasă, pentru că, în urma testului de coronavirus, de luni, au ieşit pozitiv şi se află în izolare.

CSM Arcada are programate două jocuri în acest turneu, primul având loc ieri-seară, în compania echipei gazdă, Volei Municipal Zalău. Urmează a doua partidă, astăzi, la ora 18,00, cu Unirea Dej, turneul urmând să se încheie mâine, cu meciul echipelor ardelene, Zalău - Dej.

Gălăţenii vor veni rapid acasă, pentru a se pregăti pentru turneul Ligii Campionilor, programat la Galaţi, la începutul săptămânii viitoare (10-12 noiembrie). În cele trei zile, în Sala "Dunărea" se vor confrunta trei campioane: Jastrzabie Wiegel (Polonia), Fino Kaposvar (Ungaria) şi CSM Arcada.

NOTĂ. Într-o alocuţiune televizată, ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut unele precizări privind testele pentru Covid-19. "Pentru a uşura situaţia actuală, în care cluburile participante în competiţiile naţionale au de suportat costuri semnificative pentru asemenea teste, domnia-sa a lansat o propunere ca toate unităţile sportive să efectueze doar teste rapide, cu costuri mult mai mici faţă de cele PCR, care sunt de peste zece ori mai scumpe."

Citit 1280 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.