Meciurile din Liga Campionilor de la Galați, date din nou peste cap

Meciurile din Liga Campionilor de la Galați, date din nou peste cap
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce le-a amânat de două ori din cauza pandemiei, Confederația Europeană de Volei (CEV) a hotărât ca meciurile ultimului turneu de calificare să aibă loc la Galați în aceste zile, 10-12 noiembrie.

Zis și făcut, organizatorii - CSM Arcada - au întreprins totul pentru ca această importantă competiție continentală să se desfășoare sub cele mai favorabile auspicii. A rămas doar să-i întâmpine pe oaspeți și, împreună cu delegatul CEV, să stabilească ultimele amănunte.

Din păcate, socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din… Europa. Astfel, în ultima clipă, s-a primit vestea de la clubul Fino Kaposvar (Ungaria) că respectiva echipă - care mai mult a încurcat actuala competiție - nu va veni la Galați, din motive de sănătate. Se pare că există un focar de infecție cu coronavirus în cadrul lotului grupării maghiare, așa că aceasta se află în imposibilitatea de a participa la competiție.

A fost o primă lovitură care a dat întregul program peste cap. În aceste condiții, în loc de trei jocuri - marți, miercuri și joi - se va disputa unul singur, între CSM Arcada şi reprezentanta voleiului polonez - Jastrzebski Weigel.

Conform reprezentanților clubului gălățean, se pare că cele două cluburi s-au pus de acord ca meciul decisiv dintre campioanele României și Poloniei să se dispute miercuri, nu joi, conform programării inițiale. Se așteaptă un acord în acest sens din partea reprezentanților CEV. 

Pregătiri accentuate la CSM Arcada

În ceea ce privește lotul gălățenilor, acesta și-a urmat cu meticulozitate programul, folosind toate oportunitățile de a nu irosi nicio clipă.

După turneul de la Zalău, din campionatul Diviziei A1, antrenorul Sergiu Stancu și-a adunat elevii la două antrenamente în cursul zilei de duminică, în timp ce ieri a avut loc o ședință video, urmată de antrenamentul de seară, obișnuit înaintea unui meci oficial, cu încărcătură, așa cum ar fi trebuit să fie și acesta în prezența echipei Ungariei.

De asemenea, conducerea clubului gălățean se află în așteparea rezultatelor testelor Covid. Până la aflarea rezultatelor, stafful tehnic contează pe următorii 15 jucători: Marian Bala, Nils Klapwijk (căpitanul echipei), Vasile Talpă, Marian Lescov, Aleksei Nalobin, Filip Sestan, Eugen Stuart, Mihailo Stankovici, Michael Keegan, Liviu Cristudor, Răzvan Olteanu, Alexandru Rață, Ovidiu Daralczi, Vlad Cantor, Igor Iovanovici (recent adus la echipă).

Iată și oficialii care au sosit ieri la Galați pentru singura partidă ce va avea loc mâine sau joi: Stanislava Simici (Serbia), Epaminondos Gerothodorus (Grecia) și Erdal Akinci (Turcia), precum și observatorul CEV, Jelena Reljin (Serbia).

Citit 1555 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.