Cristian Ciocan urcă din nou în ring, după aproape un an de pauză

Cristian Ciocan urcă din nou în ring, după aproape un an de pauză
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pugilistului gălățean i-a fost întârziată reluarea meciurilor de box din cauza pandemiei de coronavirus.

Pandemia de coronavirus a pus pe stop competițiile sportive pentru o vreme, chiar când Cristian Ciocan își dorea să reintre în circuit cu un meci de încălzire, pentru a putea ataca din nou centurile de la categoria grea. Cu toate că s-a programat un duel cu britanicul David Allan pentru luna octombrie, nici acesta nu s-a mai putut organiza, pentru că Ciocan a fost infectat cu coronavirus chiar înainte de dispută. Promotorul lui Hammer, așa cum este recunoscut Cristi Ciocan în boxul internațional, Erol Ceylan, de la BoxRec, i-a făcut rost rapid de un nou meci sportivului născut în comuna Pechea. Doar că de această dată adversarul va fi unul și mai puternic. Este vorba de francezul Anthony Victor James Yoka, un puglisit aflat pe val, cu opt meciuri câștigate din tot atâtea la categoria grea, nivel profesionist. Șapte dintre acestea au fost dobândite prin K.O. Printre adversarii pe care i-a învins Tony Yoka până acum se numără și rechinul alb David Allan, cu care Ciocan ar fi trebuit să lupte în luna precedentă. O altă cunoștință comună a celor doi este germanul Michael Wallisch, învins de Ciocan în 2018 și de francezul Yoka cu un an mai târziu.

Din nou în ring

Cristian Ciocan va urca din nou în ring la finalul lunii noiembrie, pe 27, în Franța, pe terenul adversarului său. Duelul dintre Ciocan și Yoka este văzut ca un test extrem de important pentru Yoka de a face pasul către adversarii puternici de la categoria grea. Duelul va avea loc la Nantes. Yoka, în vârstă de 28 de ani, este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, din urmă cu patru ani.

Aproape că se împlinește un an de când Cristian Hammer Ciocan nu a mai urcat în ring pentru o partidă oficială. Ciocan a avut ultima luptă în decembrie 2019, atunci când s-a impus în fața lui Saul Farah, în Germania. A fost primul duel pe care l-a avut Ciocan după eșecul cu Ortiz, din Statele Unite ale Americii, când gălățeanul a avut șansa de a lupta pe Barclays Center în New York.

Ajuns la vârsta de 33 de ani, vârstă bună pentru categoria grea la care se încadrează, Cristian Ciocan a luptat de 31 de ori până acum la nivel profesionist. A reușit să câștige de 25 de ori și a cedat în șase rânduri. De remarcat că pugiliştii care l-au învins au fost Tyson Fury, Alexander Povetkin sau Luis Ortiz, cei mai buni sportivi ai planetei la această categorie.

Citit 2310 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.