CSM Galați pornește în noul campionat de baschet

CSM Galați pornește în noul campionat de baschet
Se reia Liga Națională masculină
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Startul ediției de campionat 2020-2021 se va da în această săptămână, după ce programarea inițială a fost dată peste cap de numărul mare de cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor.

Echipa de baschet a CSM Galați va lua startul, în această săptămână, în ediția 2020-2021 a Ligii Națională de Baschet Masculin (LNBM). Formația gălățeană se va deplasa la Oradea, unde va juca trei partide, după ce Federația Română de Baschet a decis ca etapele să se dispute, cel puțin în prima parte de campionat, sub formă de turnee. Pe lângă echipa gazdă, CSM Oradea, la turneu vor mai lua parte CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara.

Prima partidă va avea loc joi, 10 decembrie, când CSM Galați o va înfrunta pe SCM Timișoara, într-o partidă ce va fi transmisă în direct de DigiSport. Vineri, în a doua zi a turneului, gălățenii vor juca împotriva gazdelor de la CSM Oradea, una dintre principalele favorite la câștigarea campionatului. Meciul se va disputa de la ora 19:00 și va fi transmis în direct pe canalul de Youtube FRBTV. În fine, jocul în care trupa lui Florin Nini pornește ca favorită, cel cu CSM Tg. Jiu, se va disputa duminică, de la ora 15:00.

Delegația gălățeană va pleca spre Oradea marți seară, pentru a parcurge drumul pe timpul nopții și a putea face un antrenament în sala în care va juca, conform programului stabilit de organizatori cu acordul federației.

Întreg lotul valid, pentru prima dată

Deși echipa are deja mai bine de două luni de când şi-a reluat pregătirile, Florin Nini nu i-a avut niciodată pe toți jucătorii săi prezenți în formulă completă la antrenamente. Acest lucru pare a fi luat sfârșit, după ce ultimele testări au ieșit negative la toți sportivii, iar în tot acest timp s-au rezolvat și problemele cu vizele pentru jucătorii străini. Ne dorim să avem o comportare bună la acest turneu, dar sigur nu va fi ușor. Este un campionat puternic, iar două dintre adversarele noastre au fost echipe de top în ultimii ani. Din păcate, nu am reușit, din mai multe motive, să îi avem pe toți la antrenamente, însă vom merge și ne vom juca șansele până la capăt. Ne dorim să fim acel gen de echipă care crede și luptă până la capăt pentru șansa sa. Așa cum noi avem meciuri grele, ne dorim să le oferim o replică pe măsură adversarilor noștri”, a spus Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați.

Singurele jocuri oficiale din ediția 2020-2021 care s-au disputat până acum în baschetul românesc au fost în "Cupa României", unde CSM Galați a pierdut toate cele trei partide, cu U Cluj, BCMU Argeș Pitești și Dinamo București.

Citit 1108 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.