Handbalistele de la Oţelul au încheiat seria meciurilor amicale

Handbalistele de la Oţelul au încheiat seria meciurilor amicale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 41-23 şi 36-25, în compania grupării CSU Neptun Constanţa, sunt ultimele rezultate ale echipei gălăţene în partidele amicale * La sfârşitul săptămânii este programat debutul în noua ediţie a Ligii Naţionale * HC Oţelul – „U” Jolidon Cluj, în prima etapă

Ultimele două partide de verificare înaintea debutului în sezonul 2011-2012 a Ligii Naţionale au coincis, pentru iubitorii handbalului feminin, cu posibilitatea urmăririi „la lucru”, pentru prima dată în această vară, a jucătoarelor de la Oţelul Galaţi.

Cu Alexandrina Soare (FOTO) pe banca tehnică, echipa care va reprezenta România în Cupa Cupelor şi-a schimbat jocul din faza de apărare (da la sistemul 5+1 s-a trecut la un şase în linie), în timp ce atacul este unul mai dinamic, apropiat de cerinţele actuale.

În compania modestei CSU Neptun Constanta – echipă formată pe scheletul defunctei Tomis – gălăţencele au avut şansa să-şi testeze forţele, cu câteva zile înaintea duelului, de pe propriul teren, cu vicecampioanele de la „U” Jolidon Cluj.

Ambele jocuri de la sfârşitul săptămânii trecute au fost la discreţia finalistei Cupei României. În primul meci, Oţelul s-a impus cu 41-23, după ce la pauză avea un avans de nouă goluri: scor 20-11.

În cea de-a doua confruntarea, antrenoarea Oţelului a preferat să utilizeze jucătoarele cu mai puţine minute de joc. Chiar şi în aceste condiţii, echipa noastră s-a impus cu 36-25 (22-11).

La această ultimă victorie au contribuit: Ionica Munteanu, Cristina Bobeică, Loredana Nica – Nicoleta Tudor 9 goluri, Roxana Bodârlău 6, Carmen Gheorghe 4, Paula Pavăl 3, Diana Druţu 3, Delia Mărginean 3, Cătălina Cioaric 2, Manuela Manda 2, Maricica Trandafir 2, Iulia Artean şi Alina Horjea – câte un gol.

Au absentat Daciana Curtean şi Ramona Bocăneală Ciontu – aflate în recuperare după intervenţii chirurgicale, dar şi Renata Tătăran Ghionea – chinuită de o infecţie. 

Obiectiv: cupele europene

La capătul meciurilor cu gruparea constănţeană, antrenoarea Oţelului ne-a declarat că şi-a stabilit un prim „şapte” pentru începutul de campionat, în timp ce obiectivul va fi clasarea pe unul din locurile 2-5.

„Adversarul nu ne-a pus mari probleme, dar m-am bucurat pentru că am reuşit să verific – în condiţii de joc - şi celelalte fete care nu au evoluat la cele trei turnee anterioare. Am cristalizat un şapte de bază, de fapt sunt opt jucătoare pe care pot să le folosesc timp de 60 de minute fără probleme”.

„În ceea ce priveşte meciul cu Clujul depinde de jucătoare - de atitudinea şi mobilizarea lor - cred că suntem de valori sensibil egale. Obiectivul meu personal este clar - să ne calificăm într-o cupă europeană. Sunt alte şapte echipe care au acelaşi ţel în mod cert, va fi foarte greu”, a precizat Alexandrina Soare, care va debuta în meciul cu „U” Jolidon ca antrenor principal la Oţelul, după o pauză de 9 ani. 

Citit 637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.