Ce se întâmplă cu bazele sportive din Galați. Fundația Sportul Gălățean, aproape de închidere

Ce se întâmplă cu bazele sportive din Galați. Fundația Sportul Gălățean, aproape de închidere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Organizația realizată sub tutela Consiliului local Galați este pe cale să-și oprească activitatea.

Proiectul demarat de Marius Stan în 2014, aflat atunci în funcția de primar al municipiului Galați, cu Fundația Sportul Gălățean se află la capăt de drum. Anul 2020 pare a fi ultimul din activitatea Fundației, care are ca scop administrarea bazelor sportive din Galați. Odată cu înființarea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Galați în 2018, administrația locală a schimbat prioritățile, astfel că CSM-ul va prelua și bazele sportive sub tutela sa încă de la începutul lui 2021, conform unor surse. Mare parte din angajații de la Fundație vor trece la CSM, iar actualul președinte Florin Mirea ar urma să aibă o funcție de conducere și în cadrul clubului gălățean, continuându-și activitatea de administrare a bazelor sportive.

Prin această decizie se dorește facilitarea de finanțare a proiectelor din bazele sportive de către Consiliul local Galați. În plus, echipele aflate la CSM Galați vor avea întâietate la pregătiri în bazele sportive ale municipalității. Cele două instituții au deja birourile în aceeași clădire, la Patinoarul Dunărea. Practic, mari schimbări nu vor fi, doar că se încearcă eficientizarea costurilor. Unul din proiectele pe care actuala administrație l-a propus în spațiul public în mai multe rânduri a fost acela de a transforma Patinoarul Dunărea într-o sală polivalentă.

Din portofoliul Fundației Sportul Gălățean se remarcă Sala Sporturilor Dunărea, Patinoarul Dunărea, Baza Siderurgistul, Stadionul Dunărea, Stadionul Gloria, sala de box și Baia Comunală. Ultima bază sportivă importantă care a trecut în administrația locală este stadionul Oțelul, care a fost preluat, cu titlu gratuit, de la Combinatul Liberty Galați.

Cluburile private, sub semnul întrebării

Marea întrebare se pune în rândul cluburilor private, care până acum își desfășurau activitatea gratuit pe bazele sportive, cu un acord de colaborare semnat cu Fundația Sportul Gălățean. Rămâne de văzut cât loc va mai rămâne în bazele sportive pentru celelalte entități sportive din afara CSM și dacă va continua să existe gratuitate în acest sens.

Citit 3628 ori Ultima modificare Luni, 21 Decembrie 2020 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.