Noul ministru al Sportului și-a stabilit prioritățile

Noul ministru al Sportului și-a stabilit prioritățile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Eduard Novak a fost numit recent în funcția de conducător al Ministerului Tineretului și Sportului, iar fostul ciclist deja și-a expus primele proiecte pe care le dorește pentru sportul românesc.

În primul rând, în cadrul unui interviu oferit la Digi24, Novak și-a stabilit prioritățile la nivelul sporturilor asupra cărora ar trebui ca ministerul să se focuseze, în vederea participării la Jocurile Olimpice viitoare. ”Trebuie un sistem care dă direcție, care să ne spună unde vrem să ajungem. Disciplinele cu care se pot obține cele mai bune rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar și ciclism”.

Un alt proiect pe care noul ministru dorește să-l implementeze este acela al măririi numărului de ore de sport în școli. ”E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister. Rodul muncii se va vedea peste 12 ani. Îmi propun ca, într-un an, fiecare copil din România să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare. Ungaria s-a concentrat pe câteva sporturi, pe înot sau patinaj, de exemplu. De ce să nu o facem și noi?”, a spus Novak.

Citit 1742 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.