Evoluții notabile în cupele europene

Evoluții notabile în cupele europene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa gălățeană de volei masculin CSM Arcada, campioana ultimelor două ediții, se poate lăuda cu evoluții notabile, în competițiile organizate de Confederația Europeană a Volei (CEV). 

Champions League

În scurta sa participare în Liga Campionilor și în Cupa CEV, Arcada s-a remarcat deja prin câteva succese la nivelul bătrânului continent.

În prima ediție și-a împărțit victoriile cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad. Elevii profesorului Sergiu Stancu au învins la Galați cu un sec 3-0, soarta calificării fiind stabilită în orașul dunărean din țara vecină. Aici sârbii au câștigat cu 3-1, iar mai departe au mers aceștia, după ce și-au adjudecat setul de aur (15-13).

Actuala ediție, 2020-21, a fost mai bogată în evenimente. În prima fază, echipa noastră a trecut de finlandezii de la VaLePa cu scorul de 3-2, iar pe croații de la Kastela i-au depășit la masa verde, aceştia neprezentându-se din cauza pandemiei de coronavirus.

După unele reprogramări ale meciurilor, a fost 3-0, tot la masa verde, cu formația Kaposvar (Ungaria), după care ne-am măsurat forțele cu polonezii de la Jastrzebski, reprezentanta unei țări câştigătoare a ultimelor trofee mondiale. Adversarii noștri - cu mulți jucători internaționali în lot, polonezi și francezi - s-au impus cu scorul de 3-0, iar Arcada și-a continuat parcursul european în cea de-a doua competiție europeană.

Se cuvine să consemnăm în finalul acestor rânduri și faptul că toate echipele au fost afectate de coronavirus, gălățenii având cinci jucători în această situație. Cu toate acestea, comportarea de ansamblu a fost de bun augur pentru evoluțiile ulterioare.

Cupa CEV

Anul trecut, gălățenii au avut un ușor ascendent și în cea de-a doua competiție continentală. Au obținut o dublă victorie, cu 3-0, acasă și în deplasare, cu norvegienii de la Savo, pentru ca în cea de-a doua etapă să cedeze la limită în faţa unei grupări mai puternice, Galatasaray Istanbul. Au pierdut meciul din deplasare, cu 0-3, dar s-au revanșat acasă, 3-2, insuficient însă pentru a merge mai departe.

Situație similară și în ediția 2020-21. Arcada i-a depășit pe bulgarii de la Montana Volley, scor 3-0 acasă, 2-3 în retur, apoi a jucat cu o echipă de top din Olanda, Groningen. Cu victoria cu 3-2 în fața olandezilor, Arcada s-a calificat pentru decisivul din sferturile de finală, din cadrul turneului de la Moscova. Întâlnind una din puterile continentale, Dinamo Moscova, gălățenii nu au putut evita înfrângerea și eliminarea: scor 3-0 pentru ruși.

Pentru echipa noastră rămâne această importantă performanță - calificarea în sferturile de finală în Cupa CEV.  Pentru a evidenția potențialul de joc al moscoviților, la puțin timp după acest turneu, Dinamo a cucerit Cupa Rusiei, după un succes net: 3-0 în fața unei alte forțe a voleiului european - Zenit St. Petersburg.

Jucătorii CSM Arcada își încarcă bateriile pentru competițiile interne în momentul de față, returul Diviziei A1 și "Cupa României", trofee pe care și le doresc în vitrina clubului la capătul sezonului.

Citit 1196 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2021 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.