Giurgiuveanul Felix Păun, performer la Galați

Giurgiuveanul Felix Păun, performer la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Omul sfințește locul" spune un vechi proverb românesc. Așa a făcut și profesorul Felix Păun, născut într-o localitate de lângă Giurgiu. Fost campion național de box tineret, legitimat la Rapid București, a venit în judeţul Galați, cu repartiție, la Pechea, după ce a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București.

"Boxul este un sport care te vrăjește cu totul și, având acest microb, m-am gândit să fac un centru unde să-i învăț pe copiii de la țară tainele "nobilei arte". Norocul meu a fost că l-am întâlnit pe Gigi Moscopol, care fusese președinte la Constructorul și Box Club Galați. Acesta mi-a facilitat întâlnirea cu profesorul Bădescu, șeful federației, la vremea aceea.

Federația Română de Box a salutat bunele noastre intenții și ne-a trimis cele necesare pentru antrenament. La puțină vreme, l-am descoperit pe Lucian Bute, după ce răsăriseră Marcel Angheluță și Vasile Pavel. Pe Lucian l-am îndreptat către Centrul Olimpic de la Galați, condus de Octavian Tabără (eu lucrând pentru Dunărea Galați și Pechea). Lucian a devenit, după patru ani, campion național și a venit vremea participărilor la campionatele europene și mondiale pentru amatori. După ce a câștigat bronzul la C.M. de la Atalanta, a trecut la profesioniști, fiind legitimat la Interbox Canada", ne-a spus antrenorul, în vîrstă de 57 de ani.

După câțiva ani, profesorul Păun a mai descoperit, tot la Pechea, încă o perlă, Cristian Ciocan. Acesta a câștigat titlul suprem la categoria grea (juniori) la Mondialele din Maroc și avea să facă repede pasul spre profesionism, legitimându-se și luptând în Divizia Superioară pentru Universal Hamburg. Apoi, a trecut la E.C. Boxing Hamburg.â

În prezent, Felix Păun își pune mari speranțe să-i lanseze în arena națională și internațională pe doi dintre noii săi elevi - Petrică și Florin Radu, cu care lucrează zilnic la Sala "Lucian Bute" din Pechea.

Maestrul Petre Mihai, marele antrenor care a urcat boxul gălățean spre cele mai înalte culmi, avea o vorbă: "Boxul este pentru băieții de oraș, cei de la țară sunt mai buni la lupte". Iată, maestre, că la Galaţi este taman invers!

Citit 2018 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2021 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.