United se pregăteşte în campionat pentru Liga Campionilor

United se pregăteşte în campionat pentru Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălățenii vor disputa două partide în campionat, de încălzire pentru competiția europeană.

Prima lună a anului 2021 este una extrem de importantă pentru United Galați, lidera la zi a Ligii I de futsal și reprezentanta României în Liga Campionilor. Gălățenii vor juca pe 16 ianuarie în Polonia, cu Rekord Bielsko-Biala, în faza șaisprezecimilor de finală ale Ligii Campionilor. Deși este o echipă valoroasă, campioana Poloniei este unul dintre cei mai abordabili adversari pentru United, dintre formaţiile pe care le putea întâlni în această etapă a celei mai importante competiții europene intercluburi. Formația pregătită de Florin Ignat a reușit să treacă în primul tur de Ashdod Dolphins, campioana Israelului, meci la capătul căruia gălățenii au lăsat o impresie foarte bună ca abordare a jocului.

''United Galați este o echipă foarte bună, din care i-aș remarca pe jucătorul cu numărul 8 (Sergiu Tacot), un fotbalist foarte bun, pe cel cu numărul 19 (Daniel Araujo) şi pe numărul 9 (Octavian Cireș), la fel un jucător foarte bun. Chiar dacă echipa mea a forțat egalarea în finalul jocului, am jucat cinci contra patru, defensiva echipei din Galați a rezistat. Eu cred că pot trece mai departe în Liga Campionilor, pentru că sunt o echipă foarte bună și le doresc succes în continuare”, a spus Shay Zablotsky, antrenorul echipei israeliene, care a spus că nu se aștepta ca United să fie la un nivel atât de bun.

Meciuri de încălzire în campionat

United Galați va juca în acest sfârșit de săptămână ultimele două partide din sezonul regular al Ligii I de futsal. Miza este o clasare cât mai sus, pentru că în funcție de acest aspect se intră cu un număr de puncte în faza de play-off a campionatului. Gălățenii vor avea de disputat, la Odorheiu Secuiesc, o dublă contra celor de la Clujana Cluj-Napoca. Primul joc va avea loc mâine, de la ora 20,00, iar cel de-al doilea va fi duminică, de la ora 13,00. Deși meciurile contra celor de la Clujana pot fi considerate doar de încălzire, dată fiind diferența de valoare dintre cele două echipe, United are emoții la jocul rezultatelor pentru a rămâne pe primul loc la finalul sezonului regular. În play-off se va intra după următorul criteriu: echipa de pe locul 1 va avea trei puncte, cea de pe 2 va porni cu două puncte, un singur punct pentru echipa de pe 3, iar locul 4 pornește de la zero. Cele patru vor juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare.

Citit 1359 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2021 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.