”Sunt și suporter al echipei, nu doar antrenor”

”Sunt și suporter al echipei, nu doar antrenor”

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Daniel Lovin (28 de ani), antrenorul secund al Oțelului, este unul dintre cei mai tineri membri ai staffului tehnic al unei echipe din România.

Un tânăr gălățean a fost cooptat de Oțelul la startul sezonului în stafful tehnic, tocmai în vederea dezvoltării pe termen lung a clubului. Fost căpitan la echipele de juniori ale Oțelului, Daniel Lovin a jucat la seniori la Sporting Liești și Sportul Chiscani, dar a avut o aventură și la nivelul ligilor inferioare în Belgia. Preocupat de studii și de a progresa zi de zi, Daniel este doctorand și a început școala de antrenori la o vârstă fragedă.

- Cum este pentru tine această postură nouă de antrenor secund?
- Este foarte bine, pentru că sunt o persoană căreia îi place să învețe și să se dezvolte, iar această poziție de secund îmi oferă o astfel de posibilitate. Îmi plac provocările și mă adaptez destul de repede la oameni și la situații noi. În plus, cunoșteam echipa, cu o parte dintre jucători fiind adversar în sezoanele anterioare sau chiar coleg.

- Cum ai ajuns în această postură?
- Fotbalul mi-a plăcut enorm dintotdeauna și mi-am dat seama că, după ce voi termina ca jucător, mi-ar face mare plăcere să antrenez. Astfel, am început studiile la școala de antrenori, iar când am evoluat la Liești, am antrenat echipa de juniori sub 13 ani. Pe urmă, când a venit propunerea de la Oțelul, nu aveam cum să o refuz, pentru că devenind antrenor de tânăr am șansa să învăț cat mai multe și să acumulez experiență. În plus, sunt și suporter al echipei, nu doar antrenor, așa că nu mi-a fost deloc greu sa iau această decizie.

- Cum simți, din interior, că este atmosfera lotului?
- Consider că atmosfera în cadrul echipei este una bună, propice pentru realizarea performanței. Cred că este un mix bun între jucători cu experiență și jucători tineri talentați.

- Care crezi că sunt șansele la promovare ale Oțelului?
- Ne luptăm cu câteva echipe bune pentru a ne atinge acest obiectiv, dar cred că șansele noastre sunt destul de mari. Anul acesta e mai greu ca în sezoanele precedente, pentru că promovează doar o echipă din 20, dar faptul că primele două echipe din serie se califică pentru baraj, iar barajele vor fi tur-retur, va permite celei mai bune echipe să promoveze.

- Numește câteva lucruri pe care le-ai învățat până acum ca antrenor secund.
- Îmi place să învăț foarte mult și chiar sunt foarte multe persoane în cadrul clubului de la care am ce învață, astfel că am învățat destul de multe lucruri deja. Cred că în primul rand am învățat să interacționez mai bine cu oamenii, cu jucătorii, am învățat că sunt foarte multe detalii care influențează randamentul unui jucător, am învățat detalii referitoare la organizarea eficientă a unui antrenament și am învățat că Otelul este o echipa iubită de suporteri, inclusiv pe durata pandemiei. Suporterii și-au asumat anumite riscuri și au fost alături de echipă în toate deplasările.

Citit 2270 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.