CSU Belor, două succese spectaculoase la Piteşti

CSU Belor, două succese spectaculoase la Piteşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sala Sporturilor din Pitești a fost gazda unui turneu - primul din returul Diviziei A1 - în care a fost prezentă și echipa gălățeană CSU Belor.

A fost un turneu extrem de disputat, cu trei echipe de forțe sensibil echilibrate. Adversarele gălățencelor au fost Rapid București și Argeș Pitești. Meciul celor două echipe a fost câștigat de Rapid, cu scorul de 3-2, echipa noastră fiind programată în ultimele două zile.

Greu de tot cu Rapidul

Se știa că bucureștencele și-au întărit echipa în extrasezon și că meciul va fi foarte greu. Astfel au stat lucrurile și pe teren, fetele noastre fiind conduse în două rânduri, cu 1-0 și 2-1 la seturi. Până la urmă, gălățencele au ajuns primele la potou, impunându-se cu scorul de 3-2 (15-25, 25-22, 14-25, 25-21 și 15-12). “Am învins într-un joc în care am evoluat sub presiunea rezultatelor. Până la urmă, am făcut un joc bun per ansamblu, am reușit să depășim momentele mai puțin plăcute și să obținem o victorie de care aveam mare nevoie“, a ținut să concluzioneze antrenorul Bogdan Paul.

Joc controlat cu Piteștiul

Ca și Rapidul, și echipa din Pitești a făcut câteva achiziții, astfel că era de așteptat ca și riposta echipei gazdă să fie pe măsură. Cu toate acestea, succesul celor de la CSU Belor a fost mult mai clar, la scorul de 3-0 (25-14, 25-19, 25-23). Dar emoțiile nu au lipsit, în special în actul al treilea, când ostilitățile au alternat. Gazdele au avut avantaj pe tabelă la startul setului, 5-3, 9-6 și 11-7. S-a egalat la 11, iar de aici CSU a trecut în față, 20-17, dar piteștencele au avut puterea să revină încă o dată în set: 22-20 și 23-21. Insuficient însă, pentru că fetele noastre au gestionat mult mai bine acest final fierbinte de set, 25-23. “Am obținut două victorii ca și în tur, la aceleași scoruri, iar acest lucru ne arată că echipa noastră are un bun potențial, în ciuda faptului că am avut o indisponibilitate importantă, brazilianca Talita do Nascimento fiind accidentată“, ne-a spus tehnicianul gălățencelor.

În cele două jocuri s-a contat pe sextetul: Anamaria Berdilă, Andrea Lakovici, Mirela Şahpazova, Lara Vukasovici, Sorina Miclăuș, Borislava Saykova - Nikolina Bozicevici (libero). Din lot au mai făcut parte: Violeta Stan, Andreea Tămaș, Elena Becheva și Adina Roșca.

Urmează alte examene dificile

După aceste două victorii, echipa noastră a săltat două locuri în clasament, de pe 8 pe 6. Dar urmează alte nouă partide, în care dificultăţile vor fi evidente, în special cu echipele din prima parte a clasamentului. Primele partide vor fi peste 12-14 zile, în turneul de la Lugoj (5-7 februarie), când CSU Belor va avea de jucat cu echipa gazdă, CSM Lugoj, și cu liderul la zi, CSM Târgoviște. Câteva zile mai târziu, vor fi meciurile din "Cupa României", la Cluj-Napoca (17-21 februarie), unde în prima fază adversarea va fi chiar formația gazdă - "U" Cluj. Apoi, învingătoarea ar urma să joace cu un oponent care nu a cunoscut înfrângerea în actualul sezon - CSM Târgoviște.

Citit 1267 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2021 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.