Oțelul atacă promovarea de pe primul loc

Oțelul atacă promovarea de pe primul loc
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Runda a treia a returului Ligii a treia a fost una favorabilă pentru formațiile din județul nostru, toate cele trei reușind să-și câștige meciurile.

Protagonista etapei a fost echipa roș-alb-albastră, care a reușit să treacă pe primul loc la capătul etapei, ca urmare a succesului, scor 3-1, cu Viitorul Ianca. În prima repriză a partidei de le Galați, trupa lui Petre Grigoraș a părut mai agitată ca niciodată și n-a reușit să-și creeze mari ocazii de gol. După pauză, Păun (min. 58) a deschis scorul la capătul unei centrări a fundașului stânga Sevastian. Meciul a devenit mult mai ușor pentru "oțelari", iar George Cârjan, intrat după pauză, a reușit o dublă. Scorul final a fost stabilit în ultimul minut de joc de Laurențiu Iorga, pentru 3-1, fostul campion al României cu Oțelul, actualmente jucător la Ianca.

Iată echipa folosită de antrenorul Petre Grigoraș: Ursu – Farcaș, Sîrghi, Crihană, Sevastian – Neagu, Cucu – Gavrilă, Păun, Nica – Răducan. Au mai intrat: Petrache, Cîrjan, Cireș, Stancu și Alecu.

Oțelul a profitat de victoria echipei CSM Focșani, scor 3-1, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila și a trecut pe primul loc. Are trei puncte avans față de brăileni și cu șase în plus față de CSM Focșani, formație pe care o va întâlni, în deplasare, în runda viitoare.

Sporting și Avântul au zburdat

Cele două echipe din județ veneau după înfrângeri în partidele tur, așa că ambele erau animate de gândul revanșei. Și într-adevăr că atât Sporting, cât și vălmărenii, au obținut-o cu vârf și îndesat. Sporting Liești i-a îngenuncheat pe cei de la CSM Rm. Sărat, cu un scor revanșator, 5-0 (2-0). Doar un sfert de ceas a fost tatonare, după care elevii lui Niculcea au declanșat atacurile, iar golurile au venit unul după altul, Iancu (min. 25), Voicu (penalti), Grigoraș (de două ori), iar Mucuță a încheiat suita în minutul 86. Învingătorii au evoluat în formula: Vădeanu – Bucevschi, Voicu, Maftei, Manău – I. Iancu, Chiriac, Moldoveanu, Milea – Stan, Țicămucă. Au mai jucat: Constantinescu, Grigoraș, Mihu, Mucuță și Călin.

Vălmărenii s-au temut de replica brăilenilor din Chiscani, dar temerile au dispărut repede odată cu începerea partidei. Oaspeții au stăpânit permanent jocul, iar golurile au venit ca o consecință firească. Meritul de a fi fructificat a revenit mijlocașului Cosmin Partenie, care, în minutele 60 și 84, sprijinit și de lansările lui Murgoci și Năpârlică, a  materializat eforturile întregii echipe. Numele jucătorilor: Olaru – G. Popa, Gâță, Antofe, Hilohi – Partenie, Năpârlică, Murgoci, Afteni – Spânache, Matei. Au mai intrat: Ignat și Iacob.

Meciurile viitoare: CSM Bacău – Sporting Liești și Avântul – CSM Rm. Sărat.

Citit 2898 ori Ultima modificare Luni, 22 Martie 2021 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.