FOTBAL. Liga a treia se joacă astăzi. Derbiul gălățean, capul de afiș al etapei

FOTBAL. Liga a treia se joacă astăzi. Derbiul gălățean, capul de afiș al etapei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Între meciurile etapei a 13-a din liga a treia, cel de la Liești, dintre Sporting și Avântul, poate fi considerat capul de afiș.

Orgoliile nu pot fi înlăturate atunci când două echipe din același județ se întâlnesc într-o dispută oficială, așa cum este cazul și la meciul de astăzi dintre Sporting Liești și Avântul Valea Mărului, de la ora 17,00.

Se întâlnesc două echipe care se cunosc foarte bine, avide de puncte și cu obiective diferite. Sporting Liești poate fi considerată favorită, fiind pe locurile trei-patru, cu 23 de puncte, la egalitate cu CSM Focșani. Fără prea mare presiune asupra sa, Sporting are avantajul terenului propriu, plus o experiență mai mare în competiție față de adversarul său. Nu va putea fi folosit atacantul Robert Țicămucă, suspendat după eliminarea de la Bacău.

De cealaltă parte, echipa Avântul este apăsată de zestrea mică de puncte – doar zece, locul 8, de aceea preocuparea principala este de a pleca neînvinsă de la Liești. "Și un punct ar fi bine venit!", ne-a declarat antrenorul Gheorghiță Popa. Vălmărenii contează pe experiența câtorva jucători, printre care fundașul Gâță, dar în special pe atacantul Marius Matei, care a dovedit în repetate rânduri că e un jucător de mare calitate. Interesant se anunță și duelul fraților Iancu – Ionuț, la Liești, Laurențiu, la Valea Mărului. Observatorul meciului este anunțat gălățeanul Marius Cosoreanu.

Oțelul are meci acasă

Tot în seria a doua din al treilea eșalon joacă și Oțelul, care o va întâlni, pe teren propriu, pe CS Făurei. Gălățenii ocupă primul loc în clasament înaintea rundei, având un avans de un punct față de Dacia Unirea Brăila (locul 2), respectiv șase lungimi față de CSM Focșani și Sporting Liești, primele echipe clasate sub cele două locuri de baraj. Fără mari probleme de lot, gălățenii ar trebui să se impună la scor în fața celor de la CS Făurei, echipă ce este penultima echipă în clasament, cu șanse mici de a mai evita retrogradarea. Partida Oțelul – CS Făurei va putea fi urmărită pe conturile oficiale de YouTube și de Facebook ale celor de la Suporter Club Oțelul Galați.

* Altfel, Oțelul pare să aibă alte probleme în aceste momente, nu de natură sportivă, după ce a pierdut la comisiile Federației Române de Fotbal un litigiu cu fostul său antrenor, Alexandru Ciobanu. Gruparea gălățeană a fost sancționată financiar cu 7000 lei pentru neplata restanțelor salariale către fostul său angajat, iar în cazul în care problema nu va fi rezolvată până la 21 aprilie, atunci riscă depunctarea și interdicția de a mai face transferuri. În soluția dată de Comisia Federală nu este specificată și suma pe care clubul o are de achitat către Alexandru Ciobanu.

Citit 1518 ori Ultima modificare Vineri, 02 Aprilie 2021 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.