Oţelul a trecut la pas de Alba Iulia: 1-0

Oţelul a trecut la pas de Alba Iulia: 1-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Golul lui Adrian Sălăgeanu, de la finele primei reprize, îi oferă formaţiei lui Dorinel Munteanu şansa de a-şi consolida poziţia din clasament * Pericolul pentru gălăţeni a venit după meci, când cazanul cu apă din vestiarul Unirii a făcut bum, dar, din fericire, nimeni nu a ajuns la spital *

OŢELUL GALAŢI – UNIREA ALBA IULIA 1-0 (1-0)

Meci de fotbal disputat ieri, în etapa a XXXI-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 2.000 spectatori;

A marcat: Sălăgeanu 37’;

Cartonaşe galbene: Râpă 29’, Costin 39’, Neagu 78’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal (69’ Iorga), Viglianti (69’ Paraschiv), Ochiroşii (78’ Ilie) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu;

UNIREA: Rotaru – Bălan (66’ Stanciu), Pistol, Galiassi, Bucurică – Olah, Dâlbea, Dan, Cristea (66’ Bruno) – Veljovici (66’ Jovanovici), Bălţoi. Antrenor: Blaz Sliskovici;

Au arbitrat: Georgian Ionescu (Buzău) – asistat de Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Eduard Ungureanu (Bucureşti); rezervă – Andrei Chivulete (Bucureşti).

Alba, limitată rău

Aşa cum bănuiam, pe Stadionul „Oţelul” s-ar fi putut organiza ieri mai multe evenimente. Ar fi fost loc şi de o grevă a sindicatelor, şi de întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului…

Ar fi încăput mai multe mase distincte de oameni, microbiştii nefiind mai mulţi de 2.000, într-o zi de joi, potrivită pentru fotbal doar pentru că n-a bătut soarele.

Jocul, lejer spre plictisitor, Unirea de după Carpaţi demonstrând cu carul că nu degeaba face 13-14 între locurile 17 şi 18.

„Am făcut tot posibilul să câştigăm, chiar n-am jucat deloc rău în ultimele 30 de minute”, i-a confirmat limitele antrenorul sârb al transilvănenilor într-o franceză fără conjugări şi prepoziţii. 

Sălă, fundaşul-atacant!

Oţelul a avut un calm incredibil în duelul de ieri. N-a mai tras ca altă dată şi ar fi putut plăti factura pe final, când mingea sărea dintr-o freză într-alta prin careul din faţa lui Grahovac, fanii având tresăriri absolut gratuite pentru trei puncte care aproape că leagă Galaţiul de poziţia a opta a clasamentului.

Golul a picat din bocancul lui Sălăgeanu, fundaşul cu execuţii de atacant al lui Dorinel Munteanu: corner de pe dreapta, combinaţie scurtă cu Antal şi şut de la 16 metri direct în colţul lung, făcându-l pe veteranul Rotaru, la cei aproape 40 de ani săi, să icnească prelung (37’).

Au mai fost şi alte baloane în faţa porţii oaspete, dar tabela de marcaj s-a păstrat precum ritmul partidei: de la calm spre anestezic. 

Şi cazanul are limitele sale…

Thrillerul a urmat abia după meciul propriu-zis. Cum în zona Ţiglina III n-a fost apă caldă (n.r. – conductele nu prea le au cu fotbalul de Liga I), nici stadionul nu putea beneficia de lichid la temperatura corpului.

Nevoiţi să se spele la boiler, ardelenii au tras o sperietură zdravănă, cazanul bubuind şi umplându-le vestiarul de aburi! Ca să nu plece şi transpiraţi acasă, oamenii Albei Iulia s-au îmbăiat, până la urmă, la un loc cu „oţelarii”, care tocmai le retezaseră ultima şansă de salvare.

„Bine că nu s-a rănit nimeni!”, au răsuflat uşuraţi organizatorii, cărora nu le venea să creadă că partida nu se încheiase la ultimul fluier al arbitrului Georgian Ionescu. 

Blugii lui Dorinel au rămas acasă

Antrenorul Oţelului şi-a permis o glumă la finele partidei în urma căreia formaţia gălăţeană a ajuns la 44 de puncte în clasament.

Întrebat fiind de ce s-a echipat la costum, un fapt mai rar întâlnit la fostul internaţional, Dorinel Munteanu a surprins cu o explicaţie banală.

„N-a avut cine să-mi spele blugii, de aceea m-am îmbrăcat aşa cum mă vedeţi”.

„Mai important este că am câştigat decât că am venit la costum”, a afirmat Munti, spre hazul reprezentanţilor mass-media.

Explicaţie foto: Sălăgeanu (dreapta) a fost omul victoriei de ieri, el reuşind un gol foarte frumos

Citit 1135 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.