Un club din Berești își propune să sprijine comunitatea locală

Un club din Berești își propune să sprijine comunitatea locală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Clubul Luceafărul Berești este recunoscut pentru implicarea în diverse acțiuni de popularizare a sportului, iar de această dată jucătorii echipei se pregătesc să participe la un semimaraton.

Fotbalul județean gălățean se poate mândri că are în componență o echipă de fotbal de eșalon mic, dar cu suflet mare. Este vorba despre Luceafărul Berești, care deși activează sportiv doar în liga a cincea, la nivel de implicare se poate discuta la superlativ de clubul din județul nostru.

Următoarea ispravă este aceea de a participa activ ca ambasador la Semimaratonul Galați, pentru cauza Asociației "Din Drag și Dor pentru comunitate", respectiv amenajarea unui teren de sport pentru preșcolarii și elevii de la școala primară din Berești. Astfel, întreg lotul de jucători va participa activ la semimaratonul din 23 mai.

Dezvoltare cu pași mici, dar siguri

După ce a obținut o finanțare de 5.000 de euro printr-un program care se adresează ONG-urilor, clubul sportiv din Berești își dorește să facă pași mici, dar siguri, către următorul nivel. Mihai Bejan, cel care a pus bazele echipei, a devenit între timp primarul localității. "Echipa a fost creată din dorința de sport, de a face mișcare, nu neapărat din dorința de a excela, de a face fotbal de performanță. Ne dorim ca în  următoarea perioadă să reușim să îmbunătățim infrastructura bazei sportive, să construim bănci de rezerve, vestiare, totul ca la carte. Pe plan sportiv, ne dorim ca după încă un sezon sau două în Liga a V-a, să creștem ca echipă și să promovăm. Mulți spun că am face față și acum acolo, însă vrem să creștem sănătos", ne-a spus Mihai Bejan.

Clubul din Berești se preocupă și de creșterea copiilor din comunitate în mediul sportiv, astfel că există deja două grupe de juniori. ”Una este pentru cei mici, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care învață lucrurile elementare, iar cealaltă pentru cei mai mari, cu vârste între 15 și 19 ani, de unde am promovat la echipa mare aproape jumătate dintre componenții actuali. Asta ne dorim de fapt, să creștem copiii din localitate și din împrejurimi pentru viitor!”, a adăugat Mihai Bejan.

Antrenorul ambelor grupe este Dănuț Filipoiu, iar de organizarea activității lor se ocupă Cristian Bului, un tânăr din localitate, dar și Nicolae Păduraru, sau nea Culiță, cum este cunoscut în comunitate.

Campionatul Ligii a V-a de fotbal ar putea să ia startul luna viitoare, după ce ministerele Sănătății și Sportului au emis o decizie prin care este permisă desfășurarea competițiilor cu efectuarea testărilor rapide pentru depistarea Covid-19.

Citit 1739 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.