Oțelul, pas mare spre promovare: 3-0 cu Foresta
Foto: ascotelul.ro

Oțelul, pas mare spre promovare: 3-0 cu Foresta
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

UPDATE: Formația gălățeană a luat o opțiune serioasă după manșa tur a barajului de promovare în liga secundă, faza semifinalelor.

Primul obstacol din cele patru partide pe care le-ar mai avea de disputat Oțelul pentru a-și îndeplini obiectivul, promovarea în liga secundă, a fost depășit cu brio de gălățeni, după succesul cu 3-0 în fața Forestei. Cu toate că echipa din Suceava a venit foarte bine montată la Galați și a început jocul curajos, n-a reușit să-și creeze prea multe ocazii de gol. De partea cealaltă, jucătorii lui Petre Grigoraș au resimțit din plin miza partidei și au intrat temători pe teren.

S-a intrat la pauză cu 0-0, iar gălățenii au început partea secundă cu mult mai mare încredere în forțele proprii, așa că au pus stăpânire pe joc. Nica, principalul pericol pentru poarta adversă, a fost, din nou, unul dintre cei mai buni de pe teren. Inspirat, Grigoraș a mutat la pauză și l-a scos pe Păun pentru a-l trimite în teren pe Cîrjan. Tabela a fost deblocată dintr-o lovitură liberă scoasă de Nica, la circa 25 de metri de poarta adversă, iar Neagu a finalizat în vinclu, de unde portarul advers nu mai avea ce să facă (min. 58). Oțelul a continuat să preseze și s-a desprins cu încă două goluri până la finalul jocului. Cîrjan a reluat cu capul, din 8 metri, pentru 2-0 (min. 64), iar Stoian (min. 68) a transformat penaltiul obținut tot de Nica.

Foresta a încercat apoi mult prea palid să mai atace poarta apărată cu brio de Iulian Dinu de această dată, iar scorul final a fost 3-0 pentru Oțelul, care a lăsat impresia spre final că ar fi putut marca mai mult dacă ar fi forțat. Însă 3-0 este un scor mai mult decât mulțumitor pentru a aborda returul de la Suceava.

Iată și echipa Oțelului: Dinu – Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Popescu – Cucu, Neagu – Petrache, Păun, Nica – Răducan. Au mai intrat: Dobre, Cîrjan, Sevastian, Stoian și Gavrilă.

S-a mărit lista indisponibilităților

Cu Bârlădeanu și Marquinhos în tribune, ambii fiind accidentați, antrenorul Petre Grigoraș a mai avut și alți câțiva jucători cu probleme medicale înainte de meciul cu Foresta. Drept dovadă că accidentarea lui Sîrghi a recidivat și a fost schimbat încă din prima repriză, la fel cum Popescu și Nica au fost schimbați tot după ce au acuzat accidentări ușoare.

Returul de la Suceava se va disputa sâmbătă, 15 mai. În cazul în care Oțelul reușește să-și treacă în cont calificarea în faza următoare la barajul de promovare, adversară va fi una dintre Bucovina Rădăuți și Dacia Unirea Brăila. În duelul celorlalte două, Bucovina s-a impus cu 2-0 în prima manșă.


 

Oțelul a reușit să câștige, scor 3-0, în manșa tur a primei manșe de baraj cu Foresta Suceava. Golurile au fost reușite de Neagu, Cîrjan și Stoian (penalți).

Sâmbăta viitoare, pe 15 mai, se va disputa manșa retur.

În celălalt baraj, Bucovina Rădăuți a câștigat, scor 2-0, pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brăila.

Citit 5508 ori Ultima modificare Marți, 11 Mai 2021 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.