Avântul Valea Mărului va juca tot în Liga a III-a

Avântul Valea Mărului va juca tot în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru echipa din Valea Mărului, meciurile barajului de menținere în eșalonul al treilea s-au încheiat cum nu se putea mai bine. În dublă manșă, cu campionii județului Buzău, echipa noastră a încheiat victorioasă, la scoruri liniştitoare.

Echipa Avântul a jucat în sezonul recent încheiat al eşalonului al treilea după promovarea din vara trecută, în urma barajului la care au mai fost prezente Victoria Gugești și Sportul Chiscani. Debutul în campionatul Ligii a III-a n-a fost prea fericit, punctele venind foarte greu. Încet, încet, echipa și-a făcut rodajul, s-a pus pe picioare, iar în finalul sezonului a încheiat pe locul 8 în Seria a II-a, cu 13 puncte. Din păcate, această mică zestre de puncte i-a trimis pe vălmăreni în barajul de menținere/promovare, în care au jucat cu buzoienii de la Team Săgeata.

Două meciuri dominate clar

În ultimele două săptămâni au avut loc cele două meciuri ale barajului. Echipa noastră a avut evoluții bune, încheind de fiecare dată cu victorii. Mai întâi, la Săgeata, o comună din sudul județului Buzău, a fost 3-1, gălăţenii luând o importantă opțiune pentru menținerea în Liga a III-a. Jocul bun a fost materializat prin reușitele lui Spânache (de două ori) și Partenie.

Misiunea vălmărenilor a fost astfel ușurată pentru retur, dar concentrarea trebuia menținută. Duminică, pe terenul din Liești, a fost o singură echipă la cârma jocului, care până la urmă s-a impus de justețe, cu scorul de 2-1. Năpârlică a deschis scorul, buzoienii au egalat, dar a venit repede golul victoriei prin Ignat și izbânda finală.

Antrenorul Gheorghiță Popa a aliniat următoarea formulă: Olaru - L. Iancu, Antofe, Gâță, Hilohi - Partenie, Ignat, Năpârlică, Murgoci - Spânache, G. Popa. Au mai participat la succes: Marius Matei, Țâmpău, Iacob, Drăgan și Buhăescu.

Declarațiile celor implicați

Odată cu reușitele din cele două jocuri de baraj, am obținut și reacții din partea celor implicați. Antrenorul Gheorghiță Popa e conștient că echipa sa ar fi putut scoate chiar mai mult din actualul sezon. Am avut un sezon cu de toate, încheiat foarte bine. Am acumulat atâta experiență, care, cu siguranță, ne va folosi în sezoanele ce vin. Am avut o clasare pe locul al optulea, pe care o puteam îmbunătăți, dacă abordam unele meciuri cu mai multă concentrare. O încununare a eforturilor întregului sezon au fost cele două meciuri ale barajului, care ne-au adus tot atâtea victorii. Felicit băieții pentru tot și sperăm în rezultate din ce în ce mai bune.

Portarul Gabriel Olaru s-a declarat mulțumit de faptul că echipa a acumulat experiență pe parcursul sezonului, după un an extrem de dificil. Indiscutabil, experiența acestui sezon ne va fi de folos. A fost un sezon foarte greu, cu promovare și pandemie, cu meciuri grele, totul finalizat cu cele două meciuri de baraj care ne-au scutit de emoții.

De remarcat și faptul că Avântul Valea Mărului a găsit sprijin în acest final de sezon din partea celor de la Sporting Liești, ca urmare a faptului că vălmărenii lucrează la modernizarea propriei arene. Sunt bucuros pentru reușita echipei Avântul de a se fi menținut în Liga a III-a. Clubul nostru i-a ajutat cu găzduirea meciului din returul barajului pe terenul din Liești, considerând că astfel de relații trebuie să existe între entități, mai ales că suntem din același județ, au fost spusele directorului sportiv de la Sporting Liești, Dorinel Matei.

Citit 1723 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.