Dacia Brăila - Oțelul Galați, confruntarea decisivă
Foto: Marian Calestru

Dacia Brăila - Oțelul Galați, confruntarea decisivă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cele două echipe vor juca meciul decisiv pentru participarea în eșalonul secund din sezonul următor.

Visul de promovare al Oțelului trece pe la Însurăței, acolo unde duminică va avea loc manșa retur a finalei barajului cu Dacia Unirea Brăila (ora 14:30, în direct la DigiSport și LookSport).

În tur a fost 1-1, după golurile marcate de Răducan, respectiv, Neagu (autogol). Astfel, ca urmare a acestui rezultat, în caz de 0-0 promovează Brăila, la orice egal de la 2-2 în sus promovează Oțelul, iar la 1-1 se vor juca două reprize de prelungiri urmate de lovituri de departajare, dacă va fi cazul. Evident, dacă o echipă se va impune în confruntarea de la Însurăței își va adjudeca dreptul de participare în Liga a II-a din sezonul următor.

Premisele partidei de duminică sunt că va fi un meci echilibrat, așa cum au fost toate cele trei confruntări oficiale dintre cele două echipe. Două victorii au fost obținute de Brăila, pe final, în sezonul regulat, 3-2 și 2-1, plus remiza din manșa tur a barajului de promovare.

Antrenorul Petre Grigoraș nu va putea conta, cel mai probabil, pe Popescu, Sîrghi, Marquinhos și Ghiocel, toți accidentați. Sevastian este incert, iar Dobre și Bârlădeanu nu sunt complet refăcuți după accidentările suferite în trecut.

De partea cealaltă, antrenorul Florentin Petre nu a anunţat nicio problemă de lot pentru jocul cu Oțelul. Mai mult, s-a lăudat cu capacitatea fizică a elevilor săi. "Noi suntem bine pregătiți fizic, nu există crampe sau alt gen de accidentări la noi. Nu ne interesează problemele de lot ale Oțelului, pentru că oricum au un lot puternic și pot alinia un prim 11 competitiv", a spus Petre.

400.000 de euro pentru Oțelul

Altfel, problemele financiare de la Oțelul ar putea fi rezolvate după barajul de promovare, ca urmare a finanțării obținute la ședința Consiliului Local Galați ce s-a ținut joi după-amiază. Grupării gălățene i-a fost aprobată ca finanțare suma de 2.000.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro. Conform unor surse din cadrul clubului, această sumă ar putea fi suplimentată de către municipalitate, în cazul în care Oțelul va promova.

Altfel, iată și celelalte entități sportive beneficiare de finanțare din partea Consiliului Local Galați: Clubul Sportiv United Galați (futsal) - 900.000 de lei, AFC Universitatea (fotbal feminin) - 150.000 de lei, Academia Phoenix (baschet) - 150.000 de lei, CSU Galați (volei feminin) - 15.000 de lei. Câte 10.000 de lei au mai primit: Școala de fotbal Oțelul, ACS Handbal-Art, AFC Sorin Balaban, ACS Fortuna și ACS Luceafărul.

Citit 3645 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.