Sporting Liești are ca obiectiv calificarea în play-off
Foto: Sportul Ilustrat

Sporting Liești are ca obiectiv calificarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu circa șase săptămâni înainte de începerea competițiilor oficiale pentru echipele din cel de-al treilea eșalon de fotbal, jucătorii din Liești s-au prezentat la primul antrenament.

La prima ședință de pregătire au venit 25 de jucători, majoritatea dintre ei evoluând și în sezoanele trecute pentru formația din Liești. Acestora li s-au alăturat mai mulți juniori, a căror prezență în teren este cerută de regulament.

Lieștiul pornește la drum cu trei portari: Cosmin Vădeanu, Andrei Brăneț și Sebastian Butunoiu, ultimul fiind copilul lui Dorin Butunoiu, cunoscut în fotbalul din județ de ani buni. Iată și numele jucătorilor de câmp, cu vechime la gruparea lieșteană: Voicu, Hodorogea, Zărnescu, Călin, Milea, Maftei, Manea, Munchiu, Chiriac, Al. Stan, I. Iancu, Ticămucă, Mihu și Grigoraș. Acestora li se adaugă: Edi Drăgan (ultima oară la Valea Mărului), Sebi Drăgan (CSM GalațI), David Dima și alți juniori ce vor fi testați, plus Tudor Năstase (absent motivat).

Stafful tehnic este neschimbat - Ionuț Niculcea (antrenor principal) și Cristian Brăneț (antrenor cu portari) şi are fixat ca obiectiv locurile 1-4 sau, altfel spus, calificarea în play-off.

Antrenamentele din actuala campanie a pregătirilor au loc la Galați, la Baza Sportivă "Zoltan David" (fostă "Ancora"), dar și la baza din Liești. Vor fi câte cinci antrenamente pe săptămână, de luni până vineri, iar zilele de sâmbătă vor fi rezervate meciurilor de verificare.

Alte informații din tabăra lieșteană ne-au fost furnizate de către Dorinel Matei, directorul Clubului Sporting. "Prima săptămână va fi una de reacomodare la efort, cu vizita medicală, plus o primă testare, întrucât sâmbătă avem programat primul meci amical, cu vecinii de la Gloria Ivești. În următoarea săptămână, în zilele de 21 și 24 iulie, ne-am programat alte două meciuri, cu echipe din județul Brăila - Victoria Traianu și Sportul Chiscani. În total, vom susține 7-8 meciuri de verificare, pentru ca data startului în turul Ligii a III-a să ne găsească bine pregătiți. Alți parteneri de amicale vor fi CSM Focșani, Aerostar Bacău (retrogradată din Liga a II-a) și Oțelul, plus alte două echipe pe care le vom stabili pe parcurs. La acestea se vor adăuga și două meciuri de Cupa României", a spus Dorinel Matei.

Obiectiv îndrăzneț pentru noul sezon

Noul sistem competițional din Liga a III-a prevede ca, la capătul sezonului regulat, cele zece echipe din fiecare serie să fie împărțite în două grupe valorice: primele patru în play-off, iar ultimele șase în play-out. Cei de la Liești țintesc o calificare în play-off pentru sezonul următor, iar pentru a realiza acest obiectiv poartă discuții cu câțiva jucători care să întărească echipa.

"Întrucât din acest sezon se va juca în sistem de play-off și play-out, obiectivul nostru este calificarea în prima grupă. Vom încerca să mai aducem 2-3 jucători, pe listă aflându-se și foștii "oțelari" Bârlădeanu și Stelian Cucu, cu care ne aflăm în discuții", a completat Dorinel Matei.

Cel mai probabil, Sporting Liești va face parte tot din Seria a II-a, ca și în sezonul precedent, alături de Oțelul Galaţi, cealaltă echipă din județul nostru.

Reamintim că Avântul Valea Mărului s-a retras din competiţie.

Citit 1280 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.