Oțelul și Sporting, la primele "amicale"

Oțelul și Sporting, la primele "amicale"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cele două echipe gălățene din liga a treia au dat startul seriei de partide amicale, în vederea pregătirilor pentru ediția de campionat 2021 – 2022.

Oțelul a debutat în seria amicalelor cu două jocuri disputate pe teren propriu, vineri și sâmbătă, în compania unor adversari din Liga a treia. A fost mai întâi 0-1 cu Hușana Huși, o formație solidă din prima serie a sezonului precedent, apoi 3-0 cu CSM Rm. Sărat, un adversar destul de dificil de învins în campionatul trecut. Dorinel Munteanu a rulat toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție în cele două jocuri, foarte mulți aflându-se și în perioada de probe.

În primul meci, cel cu Hușana Huși, gălățenii au jucat destul de bine până în minutul 60, când au apărut multe modificări în echipă, iar oaspeții au profitat și au marcat dintr-o lovitură de la 11 metri. În cel de-al doilea, trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus clar, scor 3-0, prin golurile marcate de Popescu (jucător venit în probe), Cireș și Vaștag. S-a remarcat ca apariție la cel de-al doilea joc Dumitru Demian, sosit din Republica Moldova, de la Dacia Buiucani. În vârstă de 22 de ani, joacă pe post de extremă dreapta și s-a format ca junior în Italia. La meciul cu CSM Rm. Sărat a avut mai multe incursiuni ofensive, de calitate, fiind coautor la golul doi. Astfel, Demian pare cel mai probabil dintre toți jucătorii sosiți în probe să semneze un contract cu Oțelul.

De remarcat și faptul că după disputarea primului meci cu Hușana Huși au apărut două accidentări, Costin Ghiocel și Valentin Niculae fiind indisponibili pentru cel de-al doilea joc.

Antrenorul Dorinel Munteanu a spus că cele două jocuri au fost ca două antrenamente pentru elevii săi și, totodată, un bun moment de a mai tria din jucătorii pe care i-a avut în probe înainte de plecarea în cantonament.

”Scopul meu a fost de a-i vedea pe jucătorii veniți în probe, tinerii pe care îi avem, ce trebuie să opresc în lot. Sunt câteva nume de jucători de care am fost mulțumit și vreau să se pregătească alături de noi în continuare. Pe parcursul pregătirilor, până la startul sezonului, vreau să formăm un lot competitiv cu trei portari și 22 de jucători de câmp, cu dubluri pe toate posturile. Legat de jocurile în sine, nu puteam să le cer foarte multe jucătorilor, pentru că am avut doar câteva zile la dispoziție, două amicale în două zile, căldură foarte mare și antrenamente inclusiv în ziua meciurilor”, a spus Munteanu.

Iată jucătorii pe care i-a folosit Oțelul în cele două amicale: Ursu, Uțiu – Rus, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea, Neagu, Dobre, Niculae, Badea, Nica, Cîrjan, Cireș, Tănasă, Vaștag, Grădinaru, Sevastian, Bucevschi, Alecu, Crihană, Demian, A. Popescu, Mereuță, Angheluță, Rapan, Rusu și Băciuț. Acesta din urmă, sosit în probe de la CSM Focșani, a și plecat de la echipă după meciul cu Hușana Huși.

Oțelul va începe de astăzi un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei, în cadrul căreia va disputa și două partide de verificare.

Scor fluviu în meciul de la Liești

Un meci de tradiție între Sporting Liești și Gloria Ivești a avut loc pe terenul primei echipe, câștigat de aceasta cu un scor categoric: 8-0 (5-0). Diferența de statut a celor două formații și gradul de pregătire s-au dovedit a fi decisive în stabilirea ecartului de pe tabelă. Cele două echipe se află de zeci de ani în dispută, dar și amiciție. În anii '80, de pildă, Iveștiul era la modă, având câteva sezoane în Divizia C, pentru ca apoi Lieștiul să treacă la timonă.

Marcatorii de sâmbătă au fost: Grigoraș (două reușite), Maftei, Țicămucă, I. Iancu, Al. Stan, Zărnescu și Chiriac (penalti). Gazdele au dominat disputa într-un meci bun de pregătire, iar diferența de scor ne amintește de sezoanele anterioare, când situația se prezenta întocmai.

Unsprezecele de start: A. Brăneț – Ștefănescu, Maftei, Dima, Drăgan – Munchiu, Chiriac – I. Iancu, Al. Stan, Mihu – Ticămucă. După pauză a intrat o nouă formulă: Butunoiu – Voicu, Hodorogea, Iftimie, Grigoraș, Zărnescu, Călin și patru juniori aflați în probe. Antrenor principal – Ionuț Niculcea, asistat de Cristian Brăneț.

"Amicalele" vor continua și în această săptămână, chiar dacă a picat meciul de miercuri, cu Victoria Traianu (antrenor Puiu Antohi), dar se speră găsirea unui alt partener. Al doilea joc, cel cu Sportul Chiscani, a rămas în picioare, el urmând să se dispute sâmbătă, la Liești.

Gloria, o echipă bună din liga a patra, se află la începutul pregătirilor, de aici și diferența de pe tabelă la ora acestui meci. Totuși, obiectivul iveștenilor este un loc pe podium, ca de obicei. Echipa dispune de un lot... statornic, cu care speră să-și îndeplinească obiectivul și în acest sezon. Antrenorul Fănică Rusu a început cu: Coviț – Moscu, Iordache, Alecsandrescu, Stoica – Paraschiva, Nunu, Panaite, Ifitime – Turcu și Ion. Au mai intrat: Bobocea (care este și președintele clubului) și Șerban.

Iveștenii au în plan încă trei meciuri de pregătire, doi dintre parteneri fiind Viitorul Umbrărești și Unirea Braniștea.

Citit 2143 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iulie 2021 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.