Când a murit spectacolul în Formula 1?

Când a murit spectacolul în Formula 1?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mulţi pasionaţi de acest sport ar spune că spectacolul a dispărut în Formula 1 acum 16 ani, odată cu moartea triplului campion Ayrton Senna, născut pe 21 martie 1960 şi decedat la 1 mai 1994, poate cel mai bun pilot pe care l-a avut Formula 1.

Da, este adevărat că ne-am mai putut bucura de acest sport şi câţiva ani după tragicul eveniment, iar Jacques Villeneuve şi Michael Schumacher ne-au oferit, la rândul lor, ore bune de emoţii în faţa televizorului, dar încet, încet scânteia a dispărut.

Câţiva dintre noi au renunţat să mai urmărească Formula 1 din cauză că era aiurea să urmăreşti o cursă fără sunet la televizor; alternativa era totuşi mult mai rea, pentru că dacă am fi pornit sonorul am fi auzit comentariile cel puţin aiurea debitate de Miki Alexandrescu.

Apropo, pe internet circulă de ceva timp o petiţie împotriva lui Miki Alexandrescu, petiţie care solicită să vedem şi noi F1 în linişte.

Tragic este faptul că acest personaj, fiind angajat al televiziunii naţionale, este plătit din banii noştri.

Cei direct implicaţi ar spune că acela care omoară puţin câte puţin Formula 1 este Bernie Ecclestone, persoana care taie şi spânzură tot ce mişcă în Formula 1.

Tot el este în spatele restricţiilor tehnice impuse echipelor din Formula 1, care, deşi împing progresul şi inovaţia tehnologică, au facut ca maşinile de Formula 1, vârful tehnologiei, să obţină timpi la fel de buni ca în anii ‘60, ceea ce este aberant.

Toate echipele, în afară de Ferrari, ameninţă cu boicotarea evenimentelor automobilistice şi încearcă să părăsească Formula 1 pentru a crea un alt campionat automobilistic, acelaşi de fapt, doar că nu s-ar mai numi Formula 1 şi unde, probabil, Ecclestone nu va fi primit nici măcar ca spectator.

Soluţii pentru a aduce înapoi spectacolul în Formula 1 există, şi una comică ne este oferită de Jeremy Clarkson:

„Plătiţi piloţii cu salariul minim pe economie şi daţi-le câte un milion de euro pentru fiecare depăşire, să vedeţi atunci spectacol automobilistic”.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.