Sporting Liești - Oțelul, al doilea episod al sezonului
Foto: Sportul Ilustrat

Sporting Liești - Oțelul, al doilea episod al sezonului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cele două echipe divizionare gălățene se vor înfrunta pentru a doua oară într-un meci oficial în acest sezon, de această dată în deschiderea noului sezon din cel de-al treilea eșalon de fotbal.

Sporting și Oțelul aveau programat un meci amical în această vară, dar care n-a mai fost necesar, întrucât cele două echipe s-au întâlnit în faza a doua a "Cupei României". A fost un succes categoric atunci, scor 4-0, pentru trupa pregătită de Dorinel Munteanu, care între timp a părăsit competiția, după 0-1 pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila. Astfel, ambele echipe simt nevoia de revanșă. Pe de o parte, lieștenii vor să se revanșeze pentru cel mai drastic eșec din istoria confruntărilor cu Oțelul, pe de altă parte, gruparea roș-alb-albastră are de luat o revanșă în fața propriilor fani, care n-ar mai tolera vreun pas greșit, după eșecul din Cupă contra rivalilor din orașul vecin.

Antrenorul Dorinel Munteanu nu va putea conta pe fundașul dreapta Ștefan Farcaș, accidentat chiar la precedenta întâlnire de la Liești.

Partida dintre Sporting și Oțelul este programată astăzi, de la 18:00, pe arena din Liești.

În sezonul precedent, Oțelul s-a impus pe terenul lieștenilor cu 2-0, într-un moment critic, chiar după un eșec pe terenul Brăilei, iar în retur a fost aceeași învingătoare, dar de această dată cu 1-0.

Cei de la Sporting așteaptă cu încredere acest meci și doresc un debut favorabil.

"Cu siguranță, nu se va mai repeta rezultatul din Cupă (n.n. 4-0 pentru Oțelul). Așteptăm un joc corect (n.n. cu referire la arbitraj), iar cei mai buni să învingă. În acest sezon ne prezentăm cu un lot echilibrat în toate compartimentele, ceea ce ne face să credem că obiectivul nostru - locurile 1-4, de calificare în play-off - este pe deplin realizabil. Astăzi vom trimite în teren cel mai bun unsprezece, capabil să dea o replică solidă echipei favorite a Seriei a II-a. Ca de obicei, un astfel de meci prezintă un interes sporit, cu tribune pline, care doresc un joc de calitate", ne-a declarat președintele clubului lieștean, Dorinel Matei.

Întâlnirea va fi condusă de o brigadă de arbitri din Ilfov, cu Ovidiu Robu la centru.

Universitatea, start pe teren propriu

Altfel, fetele de la FC Universitatea debutează în noul sezon al Ligii I de fotbal printr-un joc pe teren propriu. Duminică, de la ora 11:00, pe Stadionul "Dunărea", gălățencele întâlnesc echipa bucureșteană Fair-Play. Sub comanda staffului tehnic alcătuit din David Asandei, ajutat de Gabriel Călinescu și Gheorghe Cucu, "universitarele" au ca obiectiv menținerea în primul eșalon. Echipa Galațiului este serios remaniată, după unele plecări, fiind completată cu multe jucătoare foarte tinere, de aceea obiectivul stabilit este unul realist.

Citit 2304 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.