Interviu cu Ionuț Niculcea: "Obiectivul este clar - promovarea în Liga a III-a"

Interviu cu Ionuț Niculcea: "Obiectivul este clar - promovarea în Liga a III-a"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Înainte de startul sezonului în Liga a IV-a, am dialogat cu Ionuț Niculcea, antrenorul de la Unirea Braniștea, formație cu mari pretenții pentru viitor.

Campionatul din Liga a IV-a gălățeană se bucură și în acest an de competitivitate sporită la vârf, iar una dintre echipele cotate cu cele mai mari șanse pentru promovare este Unirea Braniștea. Venirea lui Ionuț Niculcea, antrenor care a mai parcurs drumul promovării, a însemnat și întărirea lotului pentru un proiect pe cel puțin trei sezoane.

- De unde ideea proiectului?

- În primul rând, gândul meu a fost că voi continua cu Sporting Liești. Mi-a expirat contractul în vară, dar am mers în continuare, iar după meciul de Cupă cu Oțelul am primit o ofertă de la conducerea echipei Unirea Braniștea. Un proiect nou, unul care se vrea a fi o copie într-un fel a celor de la Sporting Liești, club de 7-8 ani stabilizat în Liga a III-a. M-am simțit dorit la Braniștea, mult mai mult decât în cealaltă parte și am hotărât să încep acest nou proiect.

- Obiectivul?

- Obiectivul este clar - promovarea în Liga a III-a. Proiectul nostru în care sunt inclus este pe trei ani, la fel cum sunt și contractele pe care le semnăm cu jucătorii. Se dorește să formăm o echipă care să promoveze, iar apoi să ne putem consolida un loc în Liga a III-a.

- Cu ce echipe vă veți lupta?

- Din informațiile mele, echipa din Cudalbi s-a întărit foarte bine. A adus jucători cu experiență, care au jucat în ligi superioare, mă refer aici la Marius Matei, Sorin Frunză sau Edi Dumitru, mai sunt și alți jucători care au cochetat cu Liești sau cu Oțelul. Cred că s-ar mai putea implica în lupta pentru promovare cu șanse și Gloria Ivești, care tot timpul se bate la primele locuri şi, de asemenea, s-a întărit, l-a adus pe Adamache. Nu este deloc de neglijat nici echipa cu care vom juca în prima etapă, cea din Tg. Bujor, la care antrenor este Ion Basalâc și care a adus o parte dintre jucătorii de la Oțelul, inclusiv Grădinaru, plus că au un portar cu experiență, Nicu Măstăcan.

- Cu ce noutăți vă puteți lăuda la nivelul lotului?

- Am adus mai mulți jucători de la Zimbrul Slobozia Conachi, care în trecut s-au luptat an de an la promovare, plus Murgoci, Manea și Dima, de la Sporting Liești. Sunt și opt jucători din vechiul lot de la Unirea Braniștea, pe care ne vom baza, pentru că au dovedit în trecut că sunt capabili să lupte pentru promovare, an de an erau în disputa la vârf. Încercăm să creăm un grup unit cu care să ne batem cu șanse reale la promovare. Mai este și Cosmin Stoian, cu experiență la nivel superior.

- În ce relații ați rămas cu cei de la Sporting Liești?

- Aș vrea să precizez că lucrurile au evoluat în bine la Sporting Liești, odată cu plecarea mea. S-au păstrat aceiași jucători din lotul pe care eu l-am format, conducerea este foarte aproape de jucători, dovadă și victoria din prima etapă cu Oțelul. Mă bucur că s-a mărit și stafful tehnic, au adus antrenor secund, eu în șase ani am făcut de toate. Până la urmă, a fost un lucru bun și pentru Sporting Liești plecarea mea, nu doar pentru mine, asta dă de înțeles mult mai multe.

Citit 2658 ori Ultima modificare Vineri, 03 Septembrie 2021 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.