Noi calcule de calificare la Mondial pentru România

Noi calcule de calificare la Mondial pentru România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentativa de fotbal seniori a țării noastre a reintrat cu șanse importante în lupta pentru un loc între primele două clasate în grupa sa de calificare.

Naționala României a prins viață, după ce a reușit două victorii, ambele cu 2-0. Prima a fost în Islanda, acolo unde capitulase în drumul către Euro, la începutul acestui an, iar a doua a fost una normală, pe teren propriu, cu Liechtenstein, ultima clasată din Grupa J.

Astfel, România a reușit să strângă 9 puncte din cinci partide, fiind a treia clasată momentan, înaintea unui meci crucial cu Macedonia de Nord. Tricolorii se află la trei puncte distanță de Germania, ocupanta primei poziții, și la numai o singură lungime de Armenia. În lupta pentru primele două locuri se mai poate implica și Macedonia de Nord, următorul adversar al României, care are opt puncte.

Şansele pentru calificarea directă la Campionatul Mondial sunt în continuare destul de mici, având în vedere că doar prima clasată (actualmente Germania) obține astfel biletele pentru Qatar. Totodată, se poate spune că România a devenit principala favorită la ocuparea locului secund. În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este golaverajul, nu meciurile directe, cum era în trecut.

Miercuri, de la ora 21:45, se joacă cea de-a șasea etapă din Grupa J: Macedonia de Nord - România, Islanda - Germania și Armenia - Liechtenstein.

Selecționerul Mirel Rădoi se arată încrezător în șansele echipei sale de calificare. "Am câștigat nu doar șase puncte în aceste două meciuri, sunt, metaforic, un total de zece puncte, pentru că celelalte două partide s-au terminat la egalitate. Dacă vom câștiga și în Macedonia de Nord începem deja să stabilim lucrurile pentru locul 2. Vom analiza cele două partide de până acum, vom vedea starea fizică a jucătorilor. Meciul cu Macedonia de Nord va fi unul mult mai dificil decât cele două", a spus Rădoi.

Doar trei echipe s-au desprins

După cele cinci etape disputate până acum în faza preliminariilor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022, doar trei reprezentative conduc autoritar în grupele lor, având șanse foarte mari de a se califica. Este vorba despre Belgia, Anglia și Danemarca, formații care s-au descurcat foarte bine și la Campionatul European din acest an. Anglia și Danemarca au câte 15 puncte, cu cinci mai multe decât principalele urmăritoare, în vreme ce Belgia, cu 13 puncte strânse, are șase lungimi față de Cehia (a doua clasată).

Iată programul tuturor meciurilor de marți și miercuri: Azerbaidjan - Portugalia, Austria - Scoția, Bosnia - Kazahstan, Croația - Slovenia, Danemarca - Israel, Franța - Finlanda, Insulele Feroe - Moldova, Irlanda - Serbia, Muntenegru - Letonia, Norvegia - Gibraltar, Olanda - Turcia, Rusia - Malta, Slovacia - Cipru (marți), Armenia - Liechtenstein, Albania - San Marino, Belarus - Belgia, Grecia - Suedia, Irlanda de Nord - Elveția, Islanda - Germania, Italia - Lituania, Kosovo - Spania, Macedonia de Nord - România, Polonia - Anglia, Țara Galilor - Estonia, Ungaria - Andorra.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.