Gălăţeanca Ioana Chicăroșie - argint european la şah

Gălăţeanca Ioana Chicăroșie - argint european la şah
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ioana Chicăroșie este un produs sută la sută al șahului gălățean. S-a dedicat sportului minții încă de la vârsta de șase ani, alegere care avea să-i aducă multe satisfacții. În primii doi ani, a devenit campioană națională la Under 8 (două titluri), performanța fiind repetată patru ani mai târziu, la Under 12. Ultima prezență la Campionatele Naționale a fost în acest an, când a cucerit medalia de bronz.

A început să practice şahul cu antrenorul Florin Păunescu, la clubul Genius, iar de patru ani s-a transferat la CS Universitatea București.

Evidențiată a fost și în concursurile internaționale la care a participat, în calitate de componentă a loturilor naționale. În 2014, a ocupat locul al patrulea la Campionatul European din Georgia, iar un an mai târziu a cucerit bronzul la turneul organizat de către Uniunea Europeană (UE).

Cu puțin timp în urmă, Ioana s-a aflat în Cehia, la Kouty nad Desnou, unde a avut loc un nou turneu sub egida UE. A fost o competiție puternică, fiind prezenți sportivi din majoritatea țărilor de pe bătrânul continent. Concurenții s-au întrecut la patru categorii de vârstă, Under 8, 10, 12 și 14, pe parcursul a nouă runde. Gălățeanca noastră a avut o evoluție foarte bună, la finele rundelor programate ocupând locul al doilea și obținând medalia de argint. Această performanță, coroborată cu cele anterioare, au adus-o pe Ioana foarte aproape de titlul de candidat de maestru. Mai este nevoie doar de întocmirea dosarului, pe care va trebui să-l înainteze la FIDE, pentru omologare.

Ioana Chicăroșie va începe în curând cursurile clasei a VIII-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați (diriginte, prof. Ramona Smadu). Pe lângă performanțele dobândite în sportul minții, Ioana se bucură de rezultate deosebite și pe băncile școlii,fiind o elevă de nota zece.

Antrenorul său actual, Adrian Stanca, are numai cuvinte elogioase la adresa Ioanei. "Este o elevă ambițioasă, pasionată de disciplina îndrăgită de la o vârstă extrem de fragedă. În toată această perioadă, a cucerit numeroase trofee în țară și în competițiile internaționale. A atins un nivel înalt, propice unor noi performanțe. Dacă va continua cu aceeași ambiție și tenacitate, completată cu multă muncă, va putea obține rezultate dintre cele mai bune, pentru ea și clubul nostru.

Citit 1665 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.