Principalele adversare ale Oțelului, în lupta pentru promovare

Principalele adversare ale Oțelului, în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gruparea gălățeană vizează să treacă în următorul eșalon fotbalistic la capătul sezonului, după ce are deja în spate patru ani în Liga a III-a.

Venirea lui Dorinel Munteanu ca manager tehnic la Oțelul a ridicat și mai mult așteptările față de anii precedenți, așa că echipa roș-alb-albastră este, în mod cert, una dintre principalele favorite la obținerea promovării. Cum formatul competițional este diferit de cel standard, este foarte important ca echipa să fie permanent la capacitate maximă. Mai întâi, e necesară clasarea între primele patru echipe la finalul sezonului regulat, urmează un play-off în patru pentru ca primele două clasate să meargă la baraj, acolo unde se vor împerechea cu două echipe din prima serie.

Din seria sa, Oțelul a demonstrat în primele trei etape că n-ar trebui să aibă nicio problemă în a se clasa pe primul loc la finalul sezonului regulat, mai ales dacă se interpretează ca fiind un accident izolat eșecul de la Liești, din prima etapă. Aerostar Bacău și CSM Focșani, prezentați ca balauri înainte de startul sezonului, n-au arătat mai nimic în primele trei etape şi nici perspectivele nu sunt foarte încurajatoare. Oțelul a făcut diferența într-un mod categoric în meciul direct cu Aerostar, chiar pe terenul din Bacău, iar Marius Sevastian, jucător disponibilizat de gălățeni, a ajuns să fie cel care execută loviturile libere pentru băcăuani. Nici Focșaniul n-o duce deloc bine, mai ales că lotul a slăbit mult față de sezonul trecut, când oricum n-a prins barajul.

Ceahlăul, marea favorită din Seria I

Astfel, cum în seria sa nu prea are motive să-și facă griji, Oțelul se poate uita și către ceea ce se petrece în Seria I a Ligii a III-a, echipe cu care ar urma să se împerecheze la baraj. În seria Moldovei, așa cum e recunoscută, lupta este mult mai strânsă pentru locurile de la vârf. Sunt nu mai puțin de cinci echipe care vizează cele patru locuri de baraj: Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Rădăuți, Dante Botoșani, Șomuz Fălticeni și Foresta Suceava. Bucovina Rădăuți și Foresta au fost învinse în sezonul precedent la baraj chiar de către echipele din seria gălățenilor, însă marele pericol ar putea veni de la Ceahlăul. Stabilitatea financiară a nemțenilor, plus un lot tânăr și destul de valoros pentru nivelul Ligii a III-a sunt doar câteva dintre atuurile pe care le etalează nemţenii.

Dorinel Munteanu a precizat, încă de când a fost instalat la cârma echipei, că este interesat în primul rând de propria echipă, acesta fiind ingredientul principal cu care a reușit mari performanțe și în primul său mandat de la Galați. "Pe noi ne interesează, în primul rând, ceea ce facem noi. Sigur că respectăm orice adversar și că îl studiem înainte de meciul direct, dar atât, nu ne interesează altceva", a spus Munteanu.

Oțelul are programat următorul meci sâmbătă, pe propria arenă, de la ora 17.00, cu Viitorul Ianca.

Citit 2385 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.