Deja-vu! Oțelul n-a putut trece de Focșani

Deja-vu! Oțelul n-a putut trece de Focșani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul n-a reușit să depășească în acest sezon complexele avute în cel precedent față de Dacia Brăila și CSM Focșani, pierzând în weekend, în faţa celei de-a doua echipe, scor 1-3.

Chiar dacă Oțelul lui Dorinel Munteanu a arătat bine în deplasarea de la Aerostar și pe teren propriu cu Ianca, de această dată, cu un adversar în fața căreia mai mereu a avut probleme, la Focșani, echipa roș-alb-albastră a sucombat. A fost 3-1 pentru gazde, ca urmare a celui mai slab joc făcut de echipa lui Dorinel. Neinspirat în alegerea primului "unsprezece", fără Nica titular, Dorinel Munteanu a încercat să regleze lucrurile după pauză, însă n-a mai putut întoarce soarta celor trei puncte puse în joc.

Gazdele au punctat în prima repriză pentru 1-0 prin Claudiu Băciuț (min. 23), la capătul unei acțiuni în care Niculae a fost depăşit, iar scorul a fost majorat spre final, după o gafă uluitoare a tânărului portar Uțiu. Acesta a degajat mingea într-un adversar, venit la pressing, iar Stoica a fost pe fază și a punctat pentru dublarea avantajului. Cîrjan a punctat pentru Oțelul în minutul 90, dintr-un penalti obținut de Nedelea, dar scorul avea să fie 3-1, după reușita lui Alin Dascălu, în al patrula minut de prelungire.

Oțelul a jucat în formula: Uțiu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - Neagu, Jardan, Cireș - Demian, Cîrjan, Cisotti. Au mai intrat: Nica, Nedelea, Dobre, Râpan, Crîcimar.

În etapa următoare, Oțelul se va deplasa la Bacău, pentru meciul cu nou-promovata Dinamo. Gălățenii au fost devansați în clasament de CSM Focșani și se află la patru puncte de prima clasată.

Sporting Liești, liderul seriei

Meciul de la Liești, dintre Sporting și Dinamo Bacău, a fost mai greu decât era de așteptat. Întâlnind o echipă rănită, fără puncte după patru etape, lieștenii au trebuit să facă eforturi suplimentare pentru a se impune. Până la urmă, a fost 2-1 (1-0), însă la final au apărut și unele emoții. Lieștenii s-au aflat permanent la cârma jocului, au construit ocazii cu nemiluita, însă nu întotdeauna fazele și-au găsit materializarea pe tabela de scor. A ieșit în evidență efortul jucătorilor din prima linie: Țicămucă, Chiriac, Călin, însă lipsa de concentrare în momentele decisive și-a pus amprenta, multe dintre acțiunile ofensive nefiind fructificate. Scorul a fost deschis de Grigoraș (min. 30), dintr-o pasă primită de la Țicămucă, marcând în colțul lung. Imediat după reluare, s-a făcut 2-0, prin reușita lui Călin, de asemenea, servit cu brio de același Țicămucă. La acest scor a venit eliminarea lui Alexandru Stan, pentru două cartonașe galbene, decizie de neînțeles a arbitrului Mihai Moisă (Iași). Băcăuanii au redus din diferență, în minutul 78, pentru 2-1, printr-un șut de la distanță. Iar de aici au apărut emoțiile și preocuparea pentru menținerea rezultatului. Totuși, victoria este pe deplin meritată, iar cu aceste trei puncte Sporting rămâne pe primul loc în Seria a II-a, cu 13 puncte.

Echipa aliniată: A. Brăneț - Iancu, Voicu, Crihană, Năstase - Munchiu, Chiriac - Stan, Ieremie - Țicămucă, Grigoraș. Au mai intrat: Bârlădeanu, Mihu, Călin și Milea. Iar pe lista indisponibililor s-au aflat trei jucători de bază: Vădeanu, Cucu și Maftei.

În etapa viitoare, lieștenii vor avea un nou meci pe teren propriu, cu o altă echipă fără niciun punct în clasament - Sportul Chiscani.

Citit 2578 ori Ultima modificare Luni, 27 Septembrie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.