CSM Arcada părăsește Liga Campionilor

CSM Arcada părăsește Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campioana României la volei masculin a jucat miercuri seară, în Cehia, meciul retur din preliminariile Champions League, în compania campioanei acestei țări.

Un meci capital pentru calificarea în turul al doilea, după ce în prima manșă echipa noastră câștigase la limită, cu scorul de 3-2. Și de această dată a fost tot 3-2, dar pentru cehii de la Karlovarsko Karlovy Vary. În această situație, pentru desemnarea învingătoarei, a fost necesară disputarea unui set suplimentar, supranumit "setul de aur". Conform așteptărilor, disputa s-a desfășurat sub semnul dârzeniei, al ambiției, echipa din Cehia având de partea sa avantajul terenului propriu, dar, în special, aportul publicului, aceste atribute dovedindu-se decisive în ultimele două seturi.

Echipa gazdă s-a impus în primul set cu 25-19, dar a fost imediat egalată, 22-25. A venit setul care avea să lase urme pe evoluția de ansamblu, un segment de un perfect echilibru, desfășurat pe parcursul a 35 de minute. Iată evoluția scorului: 3-0, 3-2, 7-4, 8-7, 14-11, 17-17, 20-18, 22-23, 27-28, 29-30, 32-30. De notat că băieții noștri au avut nu mai puțin de cinci mingi de set! La 2-1, echipa lui Sergiu Stancu a avut puterea să treacă pentru moment de setul pierdut, egalând situația la doi, prin al doilea set câștigat, scor 25-22. De aici a început... urmărirea. Din păcate, în tie-break, gălățenii n-au mai avut forța necesară de a se impune, pierzând cu 9-15 și 2-3 la general. În aceste condiții s-a jucat "setul de aur", în care tot gazdele s-au impus, după o evoluție destul de strânsă a tabelei: 3-2, 3-5, 7-6, 10-7,15-10. Astfel s-a scris istoria acestui meci, în care echipa noastră și-a dorit mult calificarea mai departe, așa cum a făcut-o și în ediția trecută, în care a părăsit competiția după ce a depășit două tururi.

În aceste condiții, CSM Arcada va continua aventura europeană în CEV Cup, a doua competiție continentală.

Gălățenii au început cu sextetul: Bala, Raici, Talpă, Bissette, Rangel, Sestan - Kantor. Pe parcurs, au mai intrat în joc: Teleleu, Toro, Rață, Darlaczi, Butnaru și Cristudor, adică întregul lot deplasat.

A arbitrat grecul Epaminondas Gerothodoros, secondat de Igor Schimpl (Slovacia).

S-a schimbat ora meciului din campionat

CSM Arcada va susține sâmbătă, la ora 14,00, la Sala Sporturilor "Dunărea", meciul etapei a doua a Diviziei A1, în compania echipei CSU Timișoara. Altfel, a fost schimbată ora de start a partidei, aceasta fiind acum cu trei ore mai devreme față de programarea inițială.

Citit 1041 ori Ultima modificare Vineri, 15 Octombrie 2021 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.