CSU Hygienium Galați, la startul unui nou sezon

CSU Hygienium Galați, la startul unui nou sezon
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Peste câteva zile se va da startul unui nou sezon în competiția secundă de volei feminin, în care va activa și echipa gălățeană CSU Hygienium.

De ce joacă gălățencele în divizia secundă? Pentru că, la sfârșitul campionatului trecut, sponsorul de la Belor și-a retras susținerea, iar conducerea clubului a fost nevoită să înscrie echipa în Divizia A2. Este un nou început de drum, în care misiunea de a conduce "ostilitățile" a fost încredințată unui nou staff tehnic - Adriana Dumitru Dudnic și Ileana Berdilă. Două foste mari voleibaliste, în care toată lumea are încredere pentru o redresare neîntârziată.

Noul staff a început activitatea de aproape două luni. Mai întai, prin alcătuirea unui lot de jucătoare, substanțial schimbat, și apoi cu pregătirea propriu-zisă. Au avut loc antrenamente cotidiene, cu participarea a 13 jucătoare, iar spre final s-au disputat și două jocuri de verificare, cu o colegă de eșalon secund - Sport Plus Brăila, dar și cu binecunoscuta Știința Bacău.

Noua echipă este în reconstrucție și are nevoie de multe jocuri amicale sau oficiale pentru a se pune pe picioare. Capul listei noului lot este deținut de Anamaria Berdilă, cu câteva titluri de campioană naţională în palmares, secondată de Ioana Ștefu, Sorina Buz Răileanu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Laura Radu, Crina Arbunea, Maria Neacșu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Minca Cristea, Carolina Radu și Cristina Popoiu.

Acest lot este alcătuit din câteva jucătoare experimentate dintre care două profesoare, completat cu șase studente, restul fiind eleve.

În weekend se va da startul în noul sezon, în competiţie urmând să evolueze aproape 20 de echipe, în două serii - Est şi Vest. Gălăţencele fac parte din prima serie, iar primul joc îl vor susţine sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM Focşani. Întâlnirea va fi găzduită de Sala "Dunărea", de la ora 12.00.

 

Carte de vizită - Adriana Dudnic

S-a născut la Brăila, în iulie 1977. Este la început de carieră în antrenorat, după ce a făcut "încălzirea" la echipele de junioare și cadete ale CSU Metal și la cea de băieți a CS Școlar Galați. Ca jucătoare are un palmares impresionant. După ce a terminat cursurile liceale la Brăila, la 18 ani a ajuns la "U" Cluj, unde a jucat patru sezoane. În același timp, a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport. Performanța cea mai importantă la Cluj a fost medalia de bronz în Campionatul Național. Din 1999, timp de zece ani, Adriana a fost jucătoare de bază la CSU Metal, pe vremea apogeului voleiului feminin gălățean. Aici a atins vârful performanței: trei titluri de campioană națională, plus două Cupe ale României, rezultate care au propulsat-o în competițiile continentale: Champions League și CEV Cup. Pentru trei sezoane s-a întors în Ardeal, la Alba Blaj, unde și-a mai adăugat în palmares un titlu de campioană. Finalul carierei de jucătoare a găsit-o la CSU Galați.

 

Carte de vizită - Ileana Berdilă

Este profesoară de Educație Fizică și subinginer. Are 62 de ani și întreaga sa viață sportivă şi-a dedicat-o sportului cu mingea peste fileu. Cea mai mare perioadă a carierei sale ca jucătoare a petrecut-o la Galați, la CSU, un an evoluând şi la Penicilina Iaşi. Ani de zile a fost componentă a loturilor naționale de junioare, tineret sau senioare. Cele mai înalte performanțe: participantă la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980) și la Jocurile Mondiale Universitare (1981). Deţine titlul de Maestru al Sportului. A avut o îndelungată perioadă în calitate de antrenor, sub oblăduirea sa crescând, la Galați, mai multe jucătoare ce au cunoscut performanța.

Citit 1866 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Octombrie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.