Juniorii mari ai Clubului Phoenix, medalii de bronz la Campionatul Naţional de baschet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci zile pline pentru juniorii de 18 ani prezenţi la turneul final al Campionatului Naţional de baschet. Au fost mai întâi trei meciuri în grupe, apoi semifinalele, iar duminică s-au disputat finalele şi meciurile pentru clasament.

Echipa gălăţeană a Clubului Phoenix – club care ne-a obişnuit cu performanţele înalte – s-a aflat şi de această dată printre protagonistele turneului.

A dominat clar disputele din Grupa B şi s-a clasat pe locul întâi: 69-32 cu CSS Sibiu, 97-57 cu CSS Asesoft Ploieşti şi 88-79 cu Viitorul Mobitelco Cluj.

După aceste trei victorii, elevii lui Florin Nini au susţinut una dintre semifinale. Au întâlnit ocupanta locului al doilea din Grupa A – respectiv LPS Bihorul Oradea.

După o întâlnire extrem de echilibrată, cu alternanţe la conducerea de pe tabelă, finalul a fost favorabil bihorenilor, care s-au impus la limită: 70-66.

Astfel că talentaţii noştri baschetbalişti au ratat accederea în marea finală. S-au revanşat, însă, în finala mică, împotriva celor de la Viitorul Mobitelco Cluj, pe care au câştigat-o la un scor clar: 82-70.

Cu acest succes – al patrulea din cinci partide disputate pe meleagurile bănăţene – gălăţenii au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Medaliile de aur şi argint şi le-au disputat echipele CSS Bega Timişoara şi LPS Bihorul.

Iată lotul jucătorilor medaliaţi cu bronz: Doru Lupu, Andrei Petică, Horia Cristiean, Andrei Lupuşoară, Alexandru Pădineanu, Cătălin Nazâru, Robert Bolobiţă, Victor Neguţ, Mihai Pânzaru, Alexandru Lefter, Gabriel Negoiţă şi Paul Mărăoru.

Citit 419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.