Cu portarii în atac, pentru salvarea de la retrogradare

Cu portarii în atac, pentru salvarea de la retrogradare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea traversează cea mai grea perioadă de la înființarea sa, având, totodată, și cel mai slab parcurs de până acum.

Fotbalul feminin a prins viață din nou la Galați grație unui proiect ambițios, la baza căruia s-au aflat Gabi Călinescu și Alexandru Caracas, doi tineri pasionați de sport. Echipa FC Universitatea a reușit să se remarce rapid, prin promovarea în primul eșalon, iar apoi a început să-și extindă activitatea, ajungând să aibă chiar trei echipe de junioare, plus o clasare pe locul al doilea în campionat.

Totul, însă, a căpătat o turnură mai greu de anticipat în acele momente, astfel că situația financiară precară a clubului a făcut ca echipa să aibă de suferit. Astfel, dintr-o echipă cu prezențe constante în ultimii ani printre primele formaţii din campionat, FC Universitatea a ajuns la coada clasamentului. Gălățencele sunt penultimele, cu doar trei puncte acumulate în cele zece etape disputate până acum, și un golaveraj dezastruos, 8-48. Singurul succes din campionat a fost reușit în fața ultimei clasate, CSS Târgoviște, iar "universitarele" au mai bifat cu greu o calificare în optimile  "Cupei României", după o victorie în prelungiri în faţa unei echipe din al treilea eșalon.

Lotul omogen din anii trecuți s-a dispersat, multe fete fiind acum legitimate la alte echipe, iar Gabi Călinescu, devenit între timp și antrenor principal, este nevoit să trimită în teren portari pe posturi de jucători de câmp. De exemplu, Roxana Pazargic, cea care a pasat decisiv la unicul gol al gălățencelor din ultimul meci, scor 1-2, cu Baia Mare.

Rămas aproape singur în cadrul clubului, Gabi Călinescu, președintele și antrenorul echipei, a spus că proiectul va continua. "Sunt întrebat foarte des de ce mai continuăm, dacă nu mai câștigăm... Este simplu. O echipă luptă și la bine, și la greu. În Galați, și nu numai, majoritatea echipelor se desființează în momentele grele din punct de vedere financiar. Noi am ales să luptăm și să demonstrăm că se poate. Ușor nu este, însă ambiția, pasiunea și ceea ce am realizat din 2015 până în prezent ne obligă să nu renunțăm. Veți vedea că vom continua și în al optulea an consecutiv de la înființare", a fost mesajul transmis.

Soarta va fi decisă în play-out

Fetele de la Universitatea vor juca, cel mai probabil, în faza de play-out a Ligii I, acolo urmând să forțeze salvarea de la retrogradare. Acest lucru nu este tocmai imposibil prin prisma valorii adversarelor, având în vedere că mai sunt și alte echipe suferinde în prima ligă feminină de fotbal. Înaintea gălățencelor se clasează Banatul Reşiţa, FCM Tg. Mureș și ACS Baia Mare, faţă de care diferențele de puncte sunt încă recuperabile.

Citit 1214 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.