Două adolescente de la CSU Hygienium, spre culmile succesului

Două adolescente de la CSU Hygienium, spre culmile succesului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Carolina Radu și Minca Cristea, două fete de liceu din București, evoluează cu brio pentru revirimentul voleiului gălățean la nivel de senioare.

Voleiul gălățean feminin a fost întotdeauna un fenomen îndrăgit de public, având în spate mai multe titluri de campioane ale României, participări în cupele europene, iar, în ultimii ani, prezențe notabile în primul eșalon. După pierderea sponsorului principal din anii trecuți, voleiul feminin gălățean s-a mobilizat din nou și a pus la cale un nou proiect frumos.

Două dintre piesele de bază ale echipei CSU Hygienium Galați, participantă în Divizia A2, cu evoluții foarte bune, sunt Minca-Andreea Cristea și Carolina Radu. Vă vine să credeți sau nu, ambele au doar 15 ani! Mai mult, cele două fete sunt obișnuite ale loturilor naționale de juniori, fiind două componente de perspectivă pentru întreg voleiului românesc, nu doar pentru cel de la Galați.

Minca Cristea (1,65 m înălține) joacă pe post de libero, a mai activat la CS Chitila și Dinamo, este de trei ani componentă a loturilor naționale, concretizate cu calificări la două Campionate Europene, și a fost selecționată pentru Balcaniada din Turcia. În afară de voleiul de performanță, este elevă în clasa a X-a.

Carolina Radu (1,78 m înălțime), coordonator, a început voleiul la CTF "Mihai I", apoi a trecut la Dinamo, iar acum evoluează cu dublă legitimare la clubul bucureștean la nivel de cadete și la CSU la nivel de senioare. Este abia în clasa a IX-a și, la fel ca Minca, face naveta București - Galați pentru a participa la acțiunile echipei de seniori de la CSU Hygienium. Din anul 2019, face parte din lotul național, la categoria sa de vârstă (U15, U16, iar acum U17), iar anul trecut a fost căpitanul echipei U16 la Campionatul European.

Gruparea gălățeană a avut un parcurs foarte bun până acum în Seria Est a Diviziei A2, demonstrând că este una dintre echipele de luat în serios chiar și în lupta pentru promovare.

Vor să joace și în prima ligă la Galați

Cele două fete sunt ambițioase și își doresc să joace și în prima ligă cu echipa Galațiului. Ambele au țeluri mari și, totodată, îndreptățite.

"Întotdeauna am iubit sportul, iar pasiunea pentru volei a venit oarecum firesc, ca urmare a faptului că tatăl meu a jucat volei, la fel şi unchiul meu, care este și antrenor de volei, iar acum eu și verișorii mei jucăm volei - o pasiune transmisă din generaţie în generaţie", ne-a spus Carolina Radu, a cărei verișoară, Marisa, a fost legitimată la CSU Belor în urmă cu două sezoane, iar acum joacă pentru senioarele lui Dinamo.

"Ca planuri de viitor, îmi doresc să promovăm cu CSU Hygienium în prima divizie, să continui să joc volei de performanţă cât mai mult timp şi să ajung o jucătoare cât mai bună", ne-a spus Minca Cristea, care s-a apucat de volei la vârsta de 9 ani și căreia i-a plăcut atât de mult primul antrenament, încât de atunci a devenit pasiunea sa principală.

Cele două fete s-au declarat încântate de colaborarea cu CSU Hygienium, iar evoluțiile lor de până acum sunt demne de toate laudele și admirațiile posibile.

Citit 1530 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.