„Împreună pentru Marci”, mesajul echipelor gălățene (FOTO)

„Împreună pentru Marci”, mesajul echipelor gălățene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mai multe echipe gălățene i-au dedicat succesele obţinute în weekend lui Marci, un tânăr gălățean iubitor de sport care are nevoie de bani pentru a urma un tratament în străinătate.

Sportul gălățean s-a mobilizat de la cap la coadă și a încercat să scoată la suprafață cazul lui Silviu Maricel Ionașcu, sau Marci, cum îi spun apropiații. În vârstă de 22 de ani, arbitru de linie la meciuri de volei, acesta se află internat la Milano, într-o stare gravă. A fost diagnosticat cu multiple mase tumorale peritoneale, formă de cancer extrem de rară, care se manifestă într-un mod galopant, astfel că abdomenul i s-a umplut de tumori ce secretă lichid în abdomen și torace. Astfel, este nevoie să se strângă bani pentru ca familia să-l poată duce la o clinică din străinătate. De această strângere de fonduri se leagă speranțele sale de viață. Povestea lui a fost scoasă la suprafață și de echipele gălățene, care au reușit să-și câștige meciurile în weekend și au avut mesaje dedicate cauzei lui Marci.

Mesajele au curs la unison la fiecare succes al unei grupări din orașul nostru: "Împreună pentru Marci!".

Arenele de volei, fotbal, rugby sau handbal s-au unit în acest weekend în speranța unui sprijin pentru Marci. Voleibalistele de la CSU Hygienium, sportul preferat al lui Marci, au afișat bannerul cu mesajul pentru susținerea tânărului gălățean, la capătul succesului obținut la Brăila, scor 3-0. Tot victorie clară cu mesaj pentru Marci s-a înregistrat și la Stadionul "Oțelul", acolo unde echipa gazdă a învins-o, scor 5-0, pe Dinamo Bacău. Înaintea acestui meci, fotbaliştii de la Oțelul au purtat tricouri cu mesaj și au afişat un banner, în tentativa de a face cât mai cunoscut cazul lui Marci. Junioarele de la handbal au marșat la același demers, ca și rugbiștii de la CSM Galați, care au urmat calea mobilizării cu mesaj la capătul unui alt succes categoric al unei echipe gălățene: 66-15 cu CSM Suceava. La fel a procedat și echipa de futsal United, la precedentul meci de pe teren propriu.

Se dovedește încă o dată că sportul este un prilej de a determina mobilizarea pentru o cauză nobilă. Prin solidaritatea cât mai multor oameni, șansele lui Marci de reușită cresc, astfel că toate mesajele de acest gen și toate donațiile contribuie la speranța victoriei împotriva unei boli crunte.

Cei care doresc să contribuie financiar în sprijinul lui Marci o pot face în contul IBAN: RO84INGB0000999911976377 - lei, RO87INGB0000999911976808 - euro, beneficiar Ionaşcu Silviu Maricel.

De asemenea, donații sub formă de licitații se pot face pe Facebook, pe grupul Împreună pentru Marci! Pentru mai multe detalii de sprijin se poate apela la numărul de telefon 0759.192.859. Împreună pentru Marci!

Citit 2250 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.