În primul meci al „sferturilor” CEV Cup, CSM Arcada, la un pas de o mare victorie

În primul meci al „sferturilor” CEV Cup, CSM Arcada, la un pas de o mare victorie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE. Marți seară, echipa gălățeană CSM Arcada și-a respectat blazonul de triplă campioană a României. A susținut primul meci din dubla sferturilor de finală ale CEV Cup și a fost la un pas de... fericire, de un succes răsunător.

Întâlnirea, presărată cu multe momente de dramatism și de suspans, s-a încheiat cu succesul la limită al polonezilor: SKRA Belchatow - CSM Arcada 3-2 (25-21, 26-24, 19-25, 21-25, 15-13). O dispută aprigă, cum se poate întâlni mai rar, prelungită până spre două ore și jumătate ca timp de joc.

Antrenorul Sergiu Stancu a trimis în teren următorul sextet: Raici, Sestan, Bala, Talpă, Rangel, Sobirov - Kantor (libero). Din setul al doilea a intrat și Rață, care a evoluat bine până la final, iar pe parcurs au mai jucat: Toro, Darlaczi și Teleleu. Din lotul deplasat au mai făcut parte: Cristudor, Magdaș și Butnaru.

Mulțumit de evoluția băieților, profesorul Sergiu Stancu a ținut să precizeze. "Am întâlnit o echipă foarte valoroasă, în compania căreia am obținut un punct prețios, care ne dă speranțe pentru calificarea pe mai departe. Băieții au avut o evoluție bună și chiar foarte bună, fiecare jucător având aportul său. Ne vom concentra pentru returul acestui meci, dar nu vom uita nici de întâlnirea cu Dinamo, de sâmbătă, în care va trebui să învingem". 

Gazdele și-au adjudecat primele seturi

Primul set, cel de încălzire, le-a revenit polonezilor, care au avut un avans de șase puncte la un moment dat, 21-15, iar băieții noștri au revenit la unul singur, 21-20, dar nu s-a putut mai mult.

Actul al doilea a fost plin de scoruri egale și de alternanțe pe tabela de marcaj. Spre final, CSM Arcada a ajuns la două puncte, apoi la 24 egal, dar mingile decisive le-au revenit gazdelor.

Revenirea unei adevărate campioane

După ce au luat pulsul jocului, băieții noștri și-au dat seama că se poate mai mult, și-au adunat toate forțele și au pornit la treabă. Au urmat două seturi în care polonezii au fost puși la punct! În primul dintre ele, ai noștri au avut 5-6 lungimi în față pe tabelă, în mod constant, și s-au impus galopant, 25-19. Ceva mai echilibrat a fost următorul, cu 8-8 la un moment dat, dar de aici totul a curs în favoarea noastră, 16-23, 21-23, 21-25. Cu 2-2 la seturi, era asigurat un punct, ceea ce la acest nivel contează foarte mult.

Apoi s-a derulat setul decisiv, așa-numitul tie-break. Aici scorul a curs astfel: 12-7, 14-10, 14-13, dar punctul de 15-13 le-a revenit adversarilor noștri. 

Atât de aproape de semifinale

Un scor încurajator, o înfrângere la limită, care conferă șanse echipei noastre de a merge mai departe. În returul de marțea viitoare, de la Galați (8 februarie, ora 18:00), gălățenilor le este necesar un succes cu 3-0 sau 3-1 și astfel și-ar adjudeca trecerea în semifinalele Cupei CEV. Dar va trebui să se țină cont de valoarea adversarului, care vine din țara voleiului dublu-campion mondial. Sperăm ca întregul lot de jucători să fie valid la ora meciului, pentru a putea susține cu cât mai multe șanse ideea calificării, la care se va adăuga și aportul publicului spectator, atât de atașat de prima echipă a Galațiului și a voleiului din țara noastră. (Gh. Arsenie și Florin Radu)


Speranțe de calificare. Arcada a pierdut la limită în sferturile CEV Cup * Prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei CEV la volei masculin dintre echipa poloneză Skra Bełchatów și campioana României, CS Arcada Galați, a fost una de un dramatism aparte. Conduși cu 2-0 la seturi, gălățenii au găsit puterea de a reveni (25-21, 26-24, 19-25, 21-25), dar setul decisiv a fost adjudecat de formația din zona Łódź, din nou, la limită: 15-13.

Chiar și în aceste condiții, șansele echipei noastre de a accede în semifinale rămân intacte, în condițiile în care returul va avea loc în Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați, peste fix o săptămână.

De menționat că echipa poloneză a evoluat de patru ori în Final Four-ul Champions League în ultimii 15 ani, iar Polonia a câștigat grupa în care s-a aflat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind eliminată ulterior de Franța, încoronată campioană în Japonia, vara trecută. De asemenea, Polonia este campioana mondială a ultimelor două ediţii ale competiţiei (2014 şi 2018).

Citit 1088 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.