Două puncte de aur pentru CSM Arcada, în Divizia A1 de VOLEI

Două puncte de aur pentru CSM Arcada, în Divizia A1 de VOLEI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În etapa a XVII-a a primului eșalon de volei masculin, CSM Arcada a jucat în Capitală, cu Steaua și s-a impus cu scorul de 3-2.

Un meci extrem de greu, în compania principalei contracandidate la șefie, un derbi autentic între ocupantele primelor două locuri. Succesul a fost foarte greu conturat, băieții noștri nereușind o evoluție aşa cum ne-au obișnuit până acum. În seturile pierdute (primul și al treilea) au păcătuit, în special, la serviciile primite, ambele la 17. Gălățenii și-au ridicat evoluția în setul al doilea, când, deși au fost conduși, au avut puterea să revină: 13-13, 18-18, 20-21, 23-23, 25-23. În setul al patrulea, deosebit de important în ecuația jocului, gălățenii s-au descurcat mai bine, impunându-se cu 25-19, iar în decisiv, de asemenea, tabela a curs în favoarea lor: 2-2, 5-3, 8-4, 12-7, 15-10.

Despre meci ne-a vorbit și antrenorul Sergiu Stancu: "Am avut un meci greu, așa cum se anticipa de altfel, cu o echipă care joacă foarte bine pe teren propriu, nepierzând niciun joc. Faptul pozitiv este acela că am putut reveni, pentru 1-1 și 2-2, pentru ca în final să obținem un succes foarte important. Desigur, nu suntem mulțumiți de faptul că am fost conduși de două ori, dar victoria este binevenită, în condițiile în care nu putem vorbi de cel mai bun joc al nostru".

Formula de start a gălățenilor: Bala, Raici, Talpă, Sestan, Rangel, Sobirov - Kantor (libero), iar pe parcurs, cu excepția lui Butnaru, au evoluat toți ceilalți jucători din lot: Teleleu, Rață, Cristudor, Toro, Darlaczi și Magdaș.

Au arbitrat Paul Szabo (Oradea) și Cristian Cristea (București).

Cele două puncte obținute în această etapă au consolidat postura de lider a celor de la CSM Arcada, care ar fi putut cedat șefia clasamentului în cazul unui eșec fără punct în meciul din Capitală.

Pentru Arcada urmează trei meciuri în opt zile, toate pe teren propriu: miercuri, cu VM Zalău; sâmbătă, cu SCM "U" Craiova; miercurea viitoare - returul pentru "Cupa României", cu Dinamo București (după 3-1 în tur).

CSU, victorie prin forfait!

Echipa feminină a Galațiului, CSU Hygienium, trebuia să joace sâmbătă cu Bravol Brașov. În cursul dimineții respective, însă, brașovenii au anunțat că nu pot face deplasarea. În aceste condiții, oficialii partidei ce trebuia să înceapă la ora prânzului au completat foaia de joc, conform uzanțelor, consemnând victoria prin neprezentare (3-0) în favoarea echipei noastre. În etapa următoare, gălățencele vor juca în deplasare, cu CTF "Mihai I" București.

Citit 1252 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.