FCM Dunărea, doar locul 11

FCM Dunărea, doar locul 11
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană FCM Dunărea a făcut parte din prima serie a Ligii a II-a, serie din care au promovat Victoria Brăneşti şi Sportul Studenţesc, şi au retrogradat Cetatea Suceava, CSM Rm. Sărat, Tricolorul Breaza, Dinamo II şi FCM Bacău (exclusă din competiţie pentru două neprogramări).

Echipă de îndelungată tradiţie în eşalonul al doilea al fotbalului nostru, FCM Dunărea a încheiat competiţia pe un loc modest, în ciuda faptului că la începutul campionatului (confirmat şi în vacanţa de iarnă) şi-a fixat ca obiectiv o clasare între primele opt echipe.

La finele turului, dunărenii se clasau pe locul 13, cu numai 20 de puncte (golaveraj 12-19).

Returul, deşi nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, a avut realizări superioare: 25 puncte, 25 de goluri marcate şi locul XI. Bilanţul exact: 34 de meciuri, 13 victorii, 6 egaluri, 15 înfrângeri, 37 de goluri marcate şi 39 pierdute, 45 de puncte.

Pregătirea returului a fost una cât se poate de completă. Au avut loc două cantonamente, unul la Poiana Braşov şi un altul pe litoralul bulgăresc.

Şi perioada meciurilor de verificare a fost cât se poate de strălucită: o singură înfrângere (la o echipă din prima ligă a campionatului Bulgariei), cu 26 de goluri înscrise şi unul singur primit.

Şi totuşi, în campionat lucrurile nu au mers aşa cum s-ar fi dorit. Primul meci din retur a însemnat şi prima sincopă: 0-0 acasă, cu Delta Tulcea. Au fost două victorii 3-1 la Râmnic şi 3-0 acasă, cu Breaza şi echipa urcă pe locul XI.

O deplasare la Steaua II, în care s-a sperat într-o victorie, dar a fost înfrângere cu 1-0. S-a sperat în evoluţii foarte bune pe teren propriu, însă acestea au venit numai pe jumătate. Adică, în loc de victorii, au fost meciuri egale! 0-0 cu Buzăul, 2-2 cu Chiajna (după 2-0), ambele pe teren propriu.

A mai fost 0-1 la Giurgiu, cu autogol gălăţean! Revirimentul s-a îndepărtat şi mai mult în următoarele runde: 0-2 cu Brăneştiul şi 0-3 cu Snagov, în deplasare, 0-2 cu Petrolul şi 1-2 cu Sportul, ambele pe teren propriu. Şi echipa a ajuns sub fatidica linie a retrogradării.

Primul semn de bine s-a petrecut în etapa a 12-a a returului (2-2 pe Litoral, cu Farul). Apoi am bătut Botoşaniul cu 2-1, plus de două ori 3-0 cu Suceava şi Bacău (victorii la "masa verde"). Alte două succese de final: 4-2 cu Dinamo II şi 2-1 cu Stejaru au condus la realizarea unui bilanţ după care s-a alergat tot returul.

Dintre realizările individuale din retur se evidenţiază cele ale lui Cucu, trei goluri (dintre care două în ultimul meci, cu Stejaru, ambele din penalti), Enache - 4 goluri (el a avut o îndelungată perioadă în care a fost accidentat), Pribac - 3, Cârjan - 4.

Stafful tehnic a fost asigurat de Viorel Tănase, ajutat de Eugen Baştină şi Gh. Cucu (medic, Vili Tănase).

Pe parcursul acestui sezon s-au folosit foarte mulţi jucători, dintre care mulţi tineri. De altfel, tinereţea echipei a condus la unele rezultate neconforme cu realitatea din teren.

Iată lotul de jucători: Mindileac, Posteucă - Cristescu, Agache, Emil Cristian, Velescu, Fărcăşanu, Marin, D. Popescu, Bozean, Cucu, Bica, Eni, Munteanu, Murar, State, Cristea, Grosu, Ioviţă, Cioinac, Jecu, Cârjan, Petrescu, Pribac, Enache şi Patrichi.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.