Unirea Braniștea, singura echipă gălățeană care face pregătire în străinătate

Unirea Braniștea, singura echipă gălățeană care face pregătire în străinătate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu toate că Oțelul, echipa fanion a Galațiului, aflată în lupta pentru promovarea în Liga a II-a de fotbal, a dorit să efectueze un stagiu de pregătire internațional, o altă grupare din județul nostru este singura formaţie care a reușit acest lucru.

Liderul campionatului județean de fotbal (Liga a IV-a), Unirea Braniștea, este una dintre puținele echipe din eșaloanele inferioare care au posibilitatea unui stagiu de pregătire în afara granițelor țării. Începând de astăzi și până pe 5 martie, Unirea va avea un cantonament la Almeria (Spania).

Vali Vrânceanu, managerul clubului, ne-a informat că în acest stagiu de pregătire, pe lângă obișnuitele antrenamente, sunt programate și patru meciuri de verificare. Parteneri le vor fi o echipă din eșalonul al doilea al fotbalului spaniol și trei din al treilea.

Plecarea spre Spania a avut loc în cursul acestei dimineți, pe calea aerului, din lot făcând parte 25 de jucători, dintre care trei portari: Vlasie, Vicol, Enache - Popa, Ștefan, Antofe, Codreanu, Manea, Gâță, Hilohi, Năpârlică, Chiriac, Murgoci, Tănasă, Mereuță, Dima, Blănaru, Drăgan, Angheluță, Ciotârcă, Stoian, Grădinaru, Țicămucă, Lăutaru și Spânache. Stafful tehnic: Ionuț Niculcea (antrenor principal), Ovidiu Lupu (antrenor secund), Lilian Ciontu (maseur). Din delegație mai fac parte: Gheorghe Mogoș (președinte), Neculai Baciu și Săndel Costea, membri în cadrul clubului. Meciurile sunt programate în zilele de 24 și 26 februarie, respectiv, 1 și 3 martie.

Unirea Braniștea ocupă primul loc în seria gălățeană a Ligii a IV-a, cu maximum de puncte la capătul turului de campionat, având ca obiectiv promovarea în eșalonul al treilea. La finele sezonului regulat, câștigătoarea seriei gălățene va avea de trecut de un baraj de promovare, disputat în dublă manșă, cu una dintre câștigătoarele seriei din județele învecinate.

Până acum, în pregătirea pe plan local, Unirea Braniștea a câștigat "Cupa de Iarnă", competiție organizată de AJF Galați, și a mai înregistrat trei victorii și o înfrângere în celelalte partide amicale (golaveraj 12-5).

S-a stabilit faza județeană a "Cupei României"

Până la reluarea sezonului competițional în ligile a patra și a cincea, se vor disputa meciurile primei etape din faza județeană a "Cupei României". Partidele ce se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, sunt programate pentru zilele de 12 și 13 martie. Iată "țintarul": Voința Cișmele - Mălina Smârdan, Inter Tudor Vladimirescu - Victoria Independența, Șoimii Foltești - Luceafărul Berești, ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu - Viitorul Umbrărești, Siretul Piscu - Viitorul Costache Negri, Avântul Matca - Muncitorul Ghidigeni, Prutul Vlădești - Covurluiul Tg. Bujor, Flacăra Pechea - Răzeșii Valea Mărului, Zorile Grivița - Lascăr Schela, Viitorul Frumușița - Agrostar Tulucești și Foresta Șendreni - Avântul Vânători.

Citit 2583 ori Ultima modificare Marți, 22 Februarie 2022 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.