Un fost hocheist la Dunărea şi-a adăpostit familia la Galaţi

Un fost hocheist la Dunărea şi-a adăpostit familia la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Unul dintre cei mai buni hocheiști din istoria recentă a Galațiului, ucraineanul Vitali Donika, blocat în țara natală de confruntările armate cu Rusia, şi-a trimis familia în România, pentru a o pune la adăpost. În vârstă de 39 de ani, Donika a rămas în Ucraina, dar şi-a trimis soţia și cei doi copii, în vârstă de 6 şi 10 ani, la Galaţi. Jucător şi antrenor al gălăţenilor acum câţiva ani, Donika a apelat la fostul său club, CSM Dunărea, pentru a-i sprijini familia.

"Le-am asigurat cazarea și urmează să-i oferim un loc de muncă soției sale. Aceasta este antrenoare de patinaj artistic și noi avem nevoie de un astfel de tehnician la club. Sperăm să se termine cât mai repede nenorocirea asta. Atunci îl vom primi și pe Vitali în grupul nostru de antrenori de hochei", a declarat prof. Cristi Munteanu, actualul președinte al CSM Dunărea.

În vârstă de 39 de ani, Vitali Donika a evoluat pentru reprezentativa Ucrainei la Mondialele de hochei pe gheață, iar la Galați a jucat în perioada 2014-2017. În vremea respectivă, cu Donika în teren, CSM Dunărea a câștigat două titluri de campioană a României, o Cupă a României și a participat în Liga Mol. Donika a fost considerat cel mai bun jucător al echipei gălățene în perioada în care a jucat la CSM Dunărea. De asemenea, a fost și antrenor la CSM Dunărea, alături de Cristi Munteanu, actualul președinte, în urmă cu aproape cinci ani.

AFLAȚI mai multe despre refugiații ucraineni, dând CLICK AICI

Citit 5583 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.