Oțelul își schimbă strategia, după placul suporterilor

Oțelul își schimbă strategia, după placul suporterilor
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gratuitatea instaurată la nivelul accesului pe stadion pentru meciurile de pe teren propriu a dat naștere mai multor reacții în contradictoriu din partea fanilor clubului gălățean.

De când s-a reluat campionatul în acest an calendaristic, fanii au beneficiat de acces gratuit la primele două meciuri de pe teren propriu, cu Metalul Buzău și Aerostar Bacău, iar această decizie s-a extins și asupra jocului de sâmbătă, tot de acasă, cu CSM Focșani. Reacția fanilor a fost una critică la adresa conducerii clubului, mai mulți fani cerând ca acest lucru să nu se mai întâmple.

"Treziți-vă și puneți bilete la meciuri, că așa e în lumea civilizată. Așa veți vedea și numărul real de suporteri, pentru că oriunde în lume rolul suporterului e să susțină clubul prin plata unui bilet", a scris Dan Tudorică, fost secretar în cadrul asociației suporterilor.

"Din excepție, asta cu intrarea liberă a devenit permanentă. E lipsă de respect pentru efortul jucătorilor și al staffului tehnic. Să se plătească curățenia la stadion, că a crescut o vegetație de zici că e junglă", s-a exprimat şi Florin Focșa, un împătimit fan al Oțelului.

Trecut din nou în tabăra suporterilor, după ce a fost președintele clubului de la înființare până în prezent, Cornel Moisescu a susținut, de asemenea, ideea de a se plăti la intrarea pe stadion. "Intrarea gratuită este o greșeală. Zece lei pentru Oțelul este o picătură care poate rezolva multe. De exemplu, cu bănuții strânși premiați echipa la victorie, este spectacolul lor pentru suporterii adevărați".

Zeci de suporteri au continuat pe aceeași idee, până când oficialii Oțelului au revenit cu un mesaj referitor la următoarele meciuri organizate pe teren propriu. "Apreciem părerile dvs. și aveți perfectă dreptate. Meciul de sâmbătă va fi ultimul din play-off care va beneficia de gratuitate, urmând ca la următoarele partide să se revină la accesul cu bilete. De asemenea, în perioada următoare, în care vom disputa trei meciuri în deplasare, Stadionul <Oțelul> va beneficia de o întreținere generală, atât la nivel de tribune şi căi de acces, cât și la nivelul suprafeței de joc".

La meciul precedent de pe teren propriu, cel cu Aerostar Bacău, Oțelul a beneficiat de aportul a peste 4.000 de spectatori, un număr mare raportat la nivelul competiției și la prezența obișnuită la celelalte întreceri sportive din țară.

Gratuit și la futsal

Practica de a atrage mai mulți spectatori la eveniment prin gratuitate a fost adoptată recent și de United Galați, în turneul final al "Cupei României". Cu toate că numărul spectatorilor poate fi considerat mai mare la gratuitate decât atunci când este necesar să fie plătit cu o sumă de 5 sau 10 lei la intrare, acest lucru poate crea un precedent periculos, cu care tot cluburile vor avea de furcă în viitor.

Citit 4443 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.