Gălăţeanca Gabriela Talabă a câștigat cel mai important turneu din carieră

Gălăţeanca Gabriela Talabă a câștigat cel mai important turneu din carieră
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Tenismena gălăţeancă Gabriela Talabă Lee a câștigat, duminică, turneul ITF de la Bonita Springs (SUA), după ce a învins-o în finală pe poloneza Katarzyna Kawa. Aflată pe locul 234 în ierarhia WTA, Gabriela s-a impus în două seturi în fața celei de-a șaptea favorite a competiției din Florida, scor 6-1, 6-3.

Pe parcursul turneului dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari, cel mai important pe care l-a câştigat în carieră, gălăţeanca a mai trecut de Coco Vandeweghe (129 WTA), Whitney Osuigwe (311 WTA), Irina Bara (105 WTA, principala favorită a turneului) și Katie Volynets (121 WTA). În urma acestui succes, Gabriela Lee va înregistra un salt de 84 de poziții în clasamentul WTA și va ocupa începând de luni locul 150, cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială.

În vârstă de 26 de ani, Gabriela Talabă a fost lansată în tenis la clubul Dacia Galaţi de antrenorul Mircea Basarab. Ea a revenit în circuitul profesionist în 2018, după ce a absolvit o universitate din SUA, Texas Tech, iar în perioada studenției a putut evolua doar în competițiile interuniversitare.

Citit 1477 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.